AutóAddikt Hírek Év Autója 2016 cím a What Car? magazintól: nyertes az Audi A4

Év Autója 2016 cím a What Car? magazintól: nyertes az Audi A4

A 218 lóerő összteljesítményű Audi A4 Limousine 3.0 TDI modell az év legnagyobb presztízsű autós elismerésében részesült az Egyesült Királyságban.

audi-a4-what-car-2016-autoaddikt

A What Car? magazin szakmai zsűrije a középkategóriás limuzinok legjobbjának választotta az Audi modelljét. Az Audi A4 emellett mind a 19 kategória indulóit maga mögé utasítva megszerezte az összetett győzelmet is. Egymást követő második kategóriagyőzelmét és történetének nyolcadik sikerét ünnepelhette az Audi TT, amely a kupé modellek között végzett az élen. A díjakat több, mint 1 000, az autóipart képviselő vendég jelenlétében adták 2016. január 13-án Londonban.

A What Car? magazin az Egyesült Királyság legtekintélyesebb nyomtatott magazinja, amely az autóvásárlók döntését hivatott segíteni. Az Év Autója kitüntetés egy adott év legsokoldalúbb modelljét méltatja. A végső győztes a teljes piaci kínálatot lefedő, több száz tesztautó közül került ki, amelyeket a What Car? szerkesztői csapata az adott évben górcső alá vett. A zsűri tagjai igen lelkesen nyilatkoztak az A4 hathengeres TDI aggregátja nyújtotta kényelemről és annak takarékos tulajdonságairól: „Egyike azoknak az autóknak, amelyek a legmélyebb benyomást gyakorolták ránk. Takarékosságban megközelíti a kisebb négyhengeres 2.0 TDI motorral szerelt változatot, papíron és a valódi forgalomban egyaránt. Az Audi A4 olyan kivételesen csendes utazási élményt kínál, amelyet néhány luxus limuzin is megirigyelhetne. Röviden jellemezve, inkább érződik egy kisebb Audi A8-nak, mint a kategóriájában versenyzők ellenfelének” – indokolta döntését a zsűri. Az Audi TT modellt így méltatta a „What Car?” magazin: „Ez a modell nem csupán a piacon elérhető legjobb kupé, de összességében az egyik legjobb autó, amit az emberek vásárolhatnak.”