AutóAddikt Hírek Ford: a minőséget Jim Baumbick felügyeli; Armstrong, Rowley és Falotico visszavonul; a globális...

Ford: a minőséget Jim Baumbick felügyeli; Armstrong, Rowley és Falotico visszavonul; a globális Lincoln üzletágat Craig vezeti

A Ford Motor Company három felsővezetője, Joy Falotico, Stuart Rowley és Steven Armstrong bejelentették, hogy a vállalatnál eltöltött több mint három évtized után visszavonulnak.

Ezzel párhuzamosan Jim Baumbick, a termékfejlesztési tevékenységekért, az életciklus-tervezésért és a belsőégésű motorok programjáért felelős alelnök feladata lesz, hogy garantálja az iparág legmagasabb minőségi színvonalát.

„Számunkra a minőség az első számú, kiemelt prioritás, és Jim Baumbick a megfelelő vezető arra, hogy irányítása alatt biztosíthassuk a Fordok világszínvonalú minőségét és megbízhatóságát, méghozzá egy átlátható és jól megtervezett folyamat révén, ami egyaránt hatással van beszállítói láncunk, tervezőirodáink és a gyáraink működésére” – mondta el Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója.

Josh Halliburton, a minőségért felelős ügyvezető igazgató ezentúl Baumbick közvetlen beosztottja lesz, még szorosabban integrálva a minőségfejlesztést a termékfejlesztés munkafolyamataiba, bevonva ebbe a formatervezést, a mérnöki munkát, a beszállítói láncot és a gyártást is.

Stuart Rowley, a vállalat átalakításáért és a minőségért felelős vezető úgy döntött, hogy lezárja 32 éves pályafutását, és december 1-én nyugdíjba vonul. Pályafutása során Rowley számos felsővezetői pozíciót töltött be: dolgozott többek között a Volvo Cars pénzügyi igazgatójaként, a Ford Európa pénzügyi igazgatójaként, a Ford globális főrevizoraként, stratégiai vezetőként, a Ford Észak-Amerika ügyvezető igazgatójaként és a Ford Európa elnökeként is.

„Bármilyen feladatkörről volt szó, Stuart mindig is felvállalta a legkeményebb kihívásokat, és megtalálta a megoldást” – nyilatkozta Farley. „Különösen hálás vagyok neki azért, ahogyan európai üzletmenetünk újratervezését vezényelte, sokkal áramvonalasabbá formálva folyamatainkat, miközben kiemelt figyelmet fordított a haszongépjármű-üzletágra, illetve az elektromos járművekre való átállásra.”

Ugyancsak december 1-én vonul vissza Joy Falotico is, aki 2018 óta irányította a Lincoln márkát, hozzájárulva a Ford nagy múltú luxusmárkájának újjáéledéséhez és a kínai piacon elért térnyeréséhez, megerősítve a Lincoln márkakereskedői hálózatát, és megalapozva a márka elektromos és digitális jövőjét.

„Joy csodálatosan vezette a Lincolnt; kialakította a márka jellegzetes modellkínálatát és egyedi élményét, megerősítette a Lincoln imázsát, és ígéretes növekedési pályára állította Kínában,” mondta el Farley. „A Lincoln története immár a második évszázadba lép, és a márka kiváló helyzetben van ahhoz, hogy az elektromos hajtású és hálózathoz csatlakozó járművek új generációja révén látványosan felvirágozzon.”

Falotico irányítása alatt a Lincoln sikeresen tovább finomította a márka Quiet Flight (Zajtalan Suhanás) néven emlegetett DNS-ét, ami elegáns formatervekben, zavartalan vezetési élményben és luxust, otthonosságot, biztonságot sugalló utasterekben öltött testet. Pályafutása során a Lincoln olyan népszerű modellekkel jelentkezett, mint az új Lincoln Aviator és Corsair, a kínai piacon forgalmazott Lincoln Zephyr, illetve a Lincoln Star és Lincoln Model L100 tanulmányautók.

Falotico ezt megelőzően a Ford marketing-igazgatójaként és a Ford Credit elnök-vezérigazgatójaként dolgozott.

Pozícióját most Dianne Craig veszi át, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik az értékesítés, a marketing, a reklámtevékenység, prómóció és a márkakereskedői kapcsolatok terén. Craig közvetlen felettese Farley lesz.

„Globális tapasztalatával, a Ford IMG-műveleteiben elért sikereivel és márkakereskedői hálózatunk elmélyült ismeretével, valamint Lincoln iránt táplált szenvedélyével Dianne hihetetlen hatékonysággal irányítja majd a Lincoln márka további fejlődését” – vélekedett Farley.

Craig emellett a Ford International Markets Group vezetője is volt; e pozíció betöltéséről később dönt majd a vállalat.

Steven Armstrong, az indiai és dél-afrikai régiók átalakításáért felelős alelnök 35 év munkaviszony után, január 1-én visszavonul. Armstrong a Ford Európa irányítása mellett számos felsővezetői és beszerzési pozíciót töltött be a Ford tulajdonában álló Jaguar és Volvo márkáknál. Ő volt a Ford Dél-Amerika elnöke, a Ford Európa alelnöke és ügyvezető igazgatója, majd a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika csoportszintű alelnöke és elnöke, jelenlegi beosztása előtt pedig a Changan Ford elnökeként dolgozott.

„Steve rendkívül sokat tett azért, hogy számos nemzetközi piacunkon jelentős javulást érjünk el” – nyilatkozta Kumar Galhotra, a Ford Blue elnöke. „Hatalmas kihívásokat vállalt fel a Ford világában, és minden téren remek eredményeket produkált.”

A Ford dél-amerikai üzletmenetéért ezentúl a Galhotra által vezetett Ford Blue felel, a Ford indiai tevékenységeit pedig a Ford IMG-részlege irányítja majd. A Ford Vállalati Megoldások részlege mostantól Mike Amendnek, a Ford vállalati technológiai igazgatójának fog beszámolni.