AutóAddikt Újdonságok Hamarosan kapható a Nissan Micra BOSE Personal Edition

Hamarosan kapható a Nissan Micra BOSE Personal Edition

Az autó a Nissan és a BOSE audiomárka régmúltra visszatekintő kapcsolatát ünnepli. Ez a vadonatúj, ötödik generációs Micra első különleges változata.

Az autóból mindössze 2500 darab készül a teljes európai piacra, biztosítva ezzel a modellváltozat exkluzív jellegét, ezen felül a Micrához tervezett egyedi BOSE Personal hangrendszer teszi különlegessé a járművet az ügyfelek számára. A BOSE digitális jelfeldogozó egysége és a hat nagy teljesítményű hangszóró magával ragadó, 360°-os hangélménnyel tölti ki a teret. Ezek közül kettő a vezető fejtámlájába épített BOSE  UltraNearfield hangszóró.

A BOSE PersonalSpace Control funkcióval a BOSE Personal hangzása a vezető ízlésének megfelelően szabható személyre. Ez a funkció a Micra hangbeállításai között található, melyek az autó NissanConnect infotainment rendszeréből érhetőek el. Számos hangbeállítási lehetőség áll rendelkezésre a precíz, előre koncentrált hangképtől a sokkal szélesebb, körülölelő hangélményig.

A Nissan Micra BOSE Personal Premium Edition a Tekna csúcsfelszeltségre épül, azonban alapkivitelben járnak hozzá további extrák és egyedi kiegészítők. Az autó Enigma Fekete vagy Fegyverszürke színekben érhető el, és alapfelszereltségként jár hozzá a Micra Ultimate külső csomagja, illetve az utastér egyedi kiegészítőket tartalmazó csomagja is, mindkettő Energy narancsvörös színben.

A külső csomagban az első és hátsó lökhárítók, ajtók, külső tükrök és a 17”-os könnyűfém keréktárcsák is narancssárga díszbetéteket kaptak. A testreszabott megjelenést minőségi fekete és narancs tető- és motorháztető-fóliák teszik teljessé. A Micra B-oszlopán található egyedi BOSE Personal logó jelzi, hogy az autó limitált kiadású.

Az utastér egyedi kiegészítői között megtalálhatóak a duplán varrott betétek az üléseken, a padlószőnyegek és ajtóvédő lemezek, természetesen mind Energy narancsvörös színben. Az első ülések közé került egy prémium kivitelű kartámasz is.

A BOSE Personal Premium Edition változat a Tekna felszereltségen – a Micra kínálatának zászlóshajóján – alapul, így a teljesen LED-es fényszórók sem maradnak el. Opcionális extraként választható számos fejlett biztonsági technológia is, például az intelligens vészfékezési asszisztens gyalogos-felismeréssel. Elérhető az Intelligens Sávelhagyás-jelzés és -megelőzés is. Ez egy intelligens sávelhagyást jelző és megelőző rendszer: ha be van kapcsolva, sávelhagyáskor a kormánykerék finoman rezeg, és az autó a fékek egymástól független aktiválásával visszatér a sávjába.

A Nissan Micra BOSE Personal Premium Edition a 0,9 literes, 90 lóerős, háromhengeres méretcsökkentett turbómotorral rendelhető ötsebességes kézi sebességváltóval. A magabiztos és kényelmes vezetésről olyan technológiák gondoskodnak, mint az Aktív menet-szabályozás és az Aktív nyomvonal-szabályozás.

Helen Perry, a Nissan Europe kisautókért felelős ügyvezetője elmondta: „A Nissan Micra Bose Personal Edition megtestesíti azt a nagyszerű munkát, melynek köszönhetően a Nissan és BOSE a kisautók szegmensébe is elhozta a kimagasló hangélményt. Tovább erősíti ígéretünket ügyfeleink irányába, mely szerint mindenki számra elérhetővé tesszük az innovációt és élményt.”

Jens Groth a BOSE Automotive System európai marketingigazgatója a következőket tette hozzá: „A Nissan Micra Bose Personal Edition a Nissannal közös erőfeszítésünk eredménye, annak a célnak a beteljesülése, hogy egy kisautóban is elérhető legyen a nagy teljesítményű hangélmény. Ez csak egyedi és innovatív megközelítéssel volt megvalósítható. A Nissan Micra BOSE Personal Edition a lélegzetállító hangélmény és a lenyűgöző autóipari megoldások különleges elegye, és a BOSE-t örömmel tölti el, hogy ilyen fontos szerepet tölthetett be ennek a nagyszerű autónak a megalkotásában.”

A Bose Personal Premium Edition-on kívül a Kelet és Közép Európai régióban elérhető lesz egy egyedi különleges verzió is, melynek neve BOSE Personal Edition. Ez a limitált kiadás Acenta felszereltségi szinten alapul és szintén 0,9 literes, 90 lóerős, háromhengeres méretcsökkentett turbómotorral érkezik.

Az egyedi külső megjelenés részei a fekete és narancssárga színű elülső és hátsó lökhárítón található díszlécek, a szintén fekete és narancssárga külső tükörborítás illetve a 17”-os könnyűfém kerektárcsák színes betétekkel.

A belső személyre szabási lehetőségek közé tartozik a puha tapintású, Energy Narancsvörös betét az üléseken és a BOSE Personal audiorendszer. Annak érdekében, hogy az utazás még kényelmesebb legyen a BOSE Personal Edition része az automata légkondicionáló berendezés, a tolatókamera és hátsó parkolószenzor.

Előző cikkMinden eladott autó után elültet egy fát a Lexus
Következő cikkÚj Volvo XC40: így teljes a márka kínálata