AutóAddikt Hírek Hatodszor is az élen: 1400 új autót értékesített 2015 decemberében a Ford

Hatodszor is az élen: 1400 új autót értékesített 2015 decemberében a Ford

Továbbra is kiemelten népszerű autómárka a Ford Magyarországon: az autógyártónak 2015-ben a piaci növekedés közel 13 %-os növekedési ütemét megközelítő mértékben sikerült növelnie magyarországi új autó értékesítéseit, aminek révén közel 12300 darabbal, 12.2 % piaci részesedéssel az elmúlt hét évben hatodszor lett piacvezető a magyarországi összesített személyautó- és haszongépjármű piacon, 2000 darabbal előzve meg a második helyezettet.

ford_mondeo_2_0_scti_teszt_autoaddikt_008

A személyautó- és haszongépjármű piacot külön-külön vizsgálva személyautóból a tavalyival közel azonos számú, 7576 darab új autó értékesítésével,  közel 10%-os piaci részesedést elérve a harmadik, a haszonjárművek piacán több mint 4600 db új autó értékesítésével,  a tavalyi számokat 1300 darabbal túlszárnyalva 26%-os piaci részesedéssel az első helyen végzett a Ford. A márka főként a kishaszonjármű szegmensben kiválóan, az iparági átlagnál sokkal jobban teljesített. A közel 10%-al növekvő kishaszongépjármű piacon a Ford rendkívüli sikereket könyvelhetett el, az eladások 38 százalékponttal növekedtek.

Amint Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta, a nem mindennapi siker több tényezőre vezethető vissza. Ezek között kiemelten fontos a Ford kiemelkedő minőségű és versenyképes árú megújult modellportfóliója, ezen belül is a tavaly 50. éves jubileumát ünneplő Transit modellcsalád és a Ranger rendkívüli népszerűsége épp úgy, mint az NHP program lehetőségeit maximálisan kihasználó, márkakereskedői hálózat és az importőr összehangolt munkájának köszönhetően rendkívül sikeres haszonjármű értékesítési és Falubusz program, melynek keretében 302 db gépjármű talált gazdára.

„KKV és flotta partnereink számára rendkívül fontos, hogy márkakereskedői hálózatunkban megbízható üzleti partnerre találnak, a márkakereskedésekben dolgozó értékesítési és szerviz szakembereink részéről évről évre folyamatos minőségi kiszolgálást tapasztalhatnak. Ezúton szeretném megköszönni a Ford-ot választó ügyfeleink bizalmát, amire ahogyan eddig is, a jövőben is igyekszünk majd rászolgálni” – tette hozzá Szamosi Viktor.

Az új termékek tekintetében a Ford szintén izgalmas évet zárt. 2015-ben a vadonatúj Ford Mondeo mellett bemutatkozott a sokoldalú C-MAX és Grand C-MAX is. Az új Ford Vignale Mondeo idén a magas szintű Vignale termék- és vásárlói élmény program az első modellje. Mindezeken felül a típus gyártásának ötven éves története során az új Ford Mustang most először elérhető Európa-szerte, és ugyancsak idén jelent meg a márkakereskedésekben az új Focus ST benzin- és dízelmotoros változata is. A haszonjármű kínálatban a tavaly 50 éves jubileumát ünneplő, teljesen megújult és kibővült Tranzit modellcsalád (Currier, Connect, Custom, és Tranzit modellek) valamint a Ranger jelentette az igazi volument.

„Az elmúlt év igazi áttörés volt a Ford Márkaszervizek történetében, több új szolgáltatást és programot indítottuk el ügyfeleink elégedettségének és bizalmának további erősítése érdekében. A kedvező fogadtatás bizonyítéka, hogy  éves szinten közel 10%-kal bővült az ügyféllátogatások száma a szerviz hálózatunkban. Legnépszerűbb programjaink a Promóciós karbantartási kampány, mely a Ford által előírt karbantartási műveleteket tartalmazza transzparens és kedvező árazással, a 2015-ben bevezetett Ford Motorcraft 5+ program, mely az idős autóval rendelkező ügyfeleinknek kínál kiemelt kedvezményeket és kimondottan a korosabb gépjárművekre kidolgozott karbantartási csomagokat, valamint a tavaly októbertől elérhető Ford Szervizcsomag portfólió, mely különböző futásteljesítményű igényekre kialakítva, az új gépjármű vásárlásakor elérhető. Ezeket a csomagokat jellemzően azon ügyfeleknek ajánljuk, akik az új gépjármű vásárlása során finanszírozást is igénybe vesznek, hiszen havi néhány ezer forintért a gépjármű karbantartása kedvezményesen beépíthető az árba és a költségek eloszlanak a teljes futamidő alatt” – mondta el Károly Róbert, a Ford magyarországi szerviz és ügyfélszolgálati igazgatója.

A digitális trendeket lekövetve a Ford az elmúlt évben hozta létre az online szerviz bejelentkezési felületét, melyen keresztül az ügyfelek kényelmesen, néhány kattintással választhatják ki az igényelt szolgáltatás és foglalhatnak időpontot szervizeinkben. Szintén az elmúlt évben készült el a Ford Szerviz mobil alkalmazás, mely sok hasznos információt és szolgáltatást tesz azonnal elérhetővé ügyfeleinknek.

„Az elmúlt 7 évben a Ford hatodszor szerezte meg a piacvezető pozíciót Magyarországon, ami minden idők legerősebb Ford modellportfóliója mellett nagyban köszönhető annak, hogy az elmúlt években megújult, megszépült márkakereskedői hálózatunk Magyarországon. Novemberben pedig egy időben Budapest környékén 3 helyen is megnyitottuk a Ford új ügyfélélmény filozófiáját képviselő, a márkakereskedői hálózat ékköveit jelentő FordStore márkakereskedéseinket, ahol még magasabb ügyfélkiszolgálásra, teljes körű ügyfélélményre törekszünk. Mindez, jövőre folytatódó modell- és technológiai inváziónkkal kiegészítve kiváló alapot szolgátat nekünk arra, hogy továbbra is a piaci élénkülés üteménél nagyobb mértékben növekedjünk, mind a magán, mind a flottavásárlások tekintetében” – avat be Dalos Attila, a Ford magyarországi kereskedelmi igazgatója.

2016-os kitekintés

2016 elején mutatkoznak be a korábban a szegmensének mintegy 50 százalékát birtokló S-Max és Galaxy nagy-egyterű modellpáros megújult változatai. Tavasszal érkezik a Ford Performance paletta legújabb darabja, a 350 lőerős Focus RS.

2016-tól a Ford öt vadonatúj, illetve jelentősen átalakított modellel száll versenybe az európai SUV- és crossover-piacon. A hároméves projekt első lépéseként 2016 elején kezdődik a minden igény kielégítő hatalmas városi terepjáró Ford Edge forgalmazása, mely szabadidő-autó Kuga és a 2016-tól Magyarországon is elérhető kisegyterű EcoSport modellekkel együtt tovább erősíti a Ford pozícióját az SUV-piacon.

2016 első hónapjaiban bemutatkozik a nagy érdeklődéssel várt új Ranger, mely új, merészebb vonalvezetésű karosszériát, élvonalbeli technológiákat és még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál, és kategóriájában egyedülálló módon rendelkezik az EURO NCAP 5 csillagos minősítésével.

A Ford Magyarország idei tervei között pedig a márkakereskedői hálózat folyamatos megújulása mellett további egy budapesti és 3 vidéki FordStore megnyitása is szerepel Győrben, Veszprémben, és várhatóan kelet-magyarországon.