AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt Hátsó felirat és embléma króm polírozása: tovább szépül az 1997-es Mercedes-Benz S420...

Hátsó felirat és embléma króm polírozása: tovább szépül az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140!

Vagy inkább csak lefurjuk az újabb kötelező köröket. Persze nem túlzás, hogy a W140-es folyamatosan szépül, frissül, újul, meg minden, ami csak lehetséges annak érdekében, hogy teljesen gyári legyen a küllem, meg maga az állapot is.

Most a krómok tisztítását, fényesítését folytattuk, ezúttal a hátsó S420 felirattal, valamint a Mercedes-emblémával. Mivel kimondottan vékonyak a fényesítendő felületek, ezért fültisztító pálcikát használtunk, a hagyományosan klasszikust, tudják, olyan vattás-végűt.

Úkfent a Turtle Wax All Metal Polish folyadékát használtuk a procedúrához. A pasztát a fentebb már említett őálcikákkal vittük fel, óvatosan, úgy, hogy a tisztító-fényesítőszer minden egyes kis szegleten ki tudja fejteni hatását. Az S420 betűk belső oldalait is óvatosan lekentük, csakúgy, mint a Mercedes-csillag összes apró részét.

Úgy 20 perc száradás után jöhetett a fényesítés. Természetesen tiszta, száraz mikroszálas kendőt használtunk megint, így ténylegesen elkerülhető (volt) a foltos, maszatos végeredmény.

Következő cikkünkben a W140-es összes többi krómcsíkja is terítékre kerül (oldalsók, az ajtók környékén). Így befejezzük a króm polírozást, aztán jöhet majd a beltér rendbetétele.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer