AutóAddikt Újdonságok Hét újdonság az Audi palettáján a 85. Genfi Autószalonon

Hét újdonság az Audi palettáján a 85. Genfi Autószalonon

A március 5-15 között megrendezésre kerülő genfi Autószalonon az Audi hét kiemelkedően vonzó újdonságot mutat be.

85_genfi_autoszalon_2015

Az Audi prologue Avant tanulmányautó mellett a legnagyobb európai autókiállításon a négykarikás márka négy R8-as modellt is kiállít, míg az Audi Q7 e-tron quattro az első plug-in hibrid érkezését jelzi a Q modellsorozatban. A hetedik újdonság az Audi RS 3 Sportback-kel pedig a világ legerősebb kompakt prémium autója is bemutatkozik.

Genfben az Audi standon megismerhető a nagy teljesítményű R8-as sportautó új változata is. A V10-es középmotor és az új quattro hajtás sportos vezetési élményt biztosítanak, különösen a sportautó csúcsváltozatánál, a 449 kW (610 LE) ugyanis 3,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre, csúcssebessége pedig 330 km/h.

Az Audi R8 második generációja további modellek alapjául szolgál. Az elektromos motor által hajtott R8 e-tron szupermodell legújabb változata 340 kW teljesítményre és 920 Nm forgatónyomaték leadására képes, álló helyzetből pedig 3,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet. Az új akkumulátor celláknak köszönhetően hatótávolsága több mint kétszerese az előző sportautóénak, jelenleg ugyanis 450 km megtételére képes.

audi_r8_lineup_2015_autoaddikt

Az új Audi R8 LMS versenyautót a legutolsó, a 2016ban életbe lépő GT3-as szabályok szerint építették, így az idén még csak a gyári tesztpályákon fut majd. A jelentős teljesítménybeli növekedés ellenére alkatrészeinek mintegy 50%-a megegyezik a széria változat alkatrészeivel.

A Q7 e-tron quattro bemutatásával az Audi a második csatlakozóról tölthető hibrid modelljét mutatja be. A nagy SUV a világon elsőként jelenik meg plug-in hibrid változatban hathengeres dízelmotorral és állandó összkerék hajtással. Hajtásáról lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mellyel elektromos üzemmódban 56 km távolság megtételére képes – csendesen, hatékonyan futva nulla károsanyag kibocsátással. A dízelmotorral együtt az autó összesen 1.410 kilométert tehet meg. Az ilyen hajtású autókra vonatkozó ECE szabályozás szerint az Audi Q7 e-tron 1,7 liter dízel üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, CO2 kibocsátása pedig kevesebb mint 50 g/km, ami a legjobb mutató ebben a kategóriában.

Az új RS 3 Sportback – a világ legerősebb prémium autója a kompakt osztályban – 270 kW (367 LE) teljesítményre képes. A 2,5 literes TFSI motor 4,3 másodperc alatt gyorsítja fel az ötajtós autót 100 km/h sebességre, végsebessége pedig 280 km/h. Az autó hatalmas ereje és reagálási képessége valamint sajátos „zenéje” a márkára jellemző, tipikusan mélyen hörgő öthengeres motorhangja az első korosztályos quattro-kra emlékeztetnek. A hétfokozatú S-tronic sebességváltó az előző modellénél is gyorsabb váltást tesz lehetővé, így ez az autó kimagasló vezetési élményt ad.

audi_rs3_2015_autoaddikt

Az Audi prologue Avant – az Avant filozófia új megjelenítése – a dinamizmust kiválóan ötvözi a formával és a funkciókkal. 5,11 méteres hosszával, 1,97 méteres szélességével az ötajtós autó a luxus osztályba repíti magát új karosszéria változatával. Mindezek mellett félreérthetetlen sportosságot és dinamizmust ad, technológiája mind kívül, mind belül mértékadónak számít. A vezető és három utasa luxus körülményekkel találkozik az autóban és digitálisan összekapcsolódhatnak a magas színvonalú infotainment és informatikai rendszereken keresztül. Az Audi prologue Avant-ot az Audi Q7 e-tronban is megtalálható plug-in hibrid rendszerrel szerelték fel, melynek teljesítménye ebben az autóban még nagyobb, a 3.0 literes TDI motor 355 kW (455 LE) teljesítményt ad le, és az elektromos motorral együtt 5,1 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet.

audi_q7_e_tron_quattro_2015_autoaddikt