AutóAddikt Újdonságok Opel OnStar, KARL és Corsa OPC: íme, Genf Opel vonatkozású újdonságai

Opel OnStar, KARL és Corsa OPC: íme, Genf Opel vonatkozású újdonságai

Még több információval, szolgáltatással és járműbiztonsággal egyengeti az Opel a jövő útját: a 2015-ös, 85. Genfi Autószalonon – egy évvel az éppen ugyanitt tett bejelentést követően – mutatja be nagy teljesítményű, sorozatgyártásra érett OnStar kínálatát.

opel_onstar_2015_autoaddikt

A nyár végétől valamennyi személyautó-típusában megjelenik az új, teljes körű, gondtalanul használható megoldás, nagy sebességű mobilkapcsolattal és számos szolgáltatással. Két világpremier is jelzi az Opel-termékoffenzíva új dimenzióját: az ötajtós, attraktív KARL a nagy helykínálat és kompakt külső méretek kedvező arányával lép színre, mint az árra odafigyelő, a mindennapi alkalmasságot, a komfortot, a kis fogyasztást és a modern technikát kombinálni akaró vevő eszményi kocsija. Egészen más ügyfélkört vesz viszont célba az Opel másik genfi premierszereplője, a Corsa OPC. A Corsa új nemzedékének sportos lándzsahegye húzós turbómotorral, agilis viselkedéssel és nem utolsó sorban sportos kinézésével villanyoz fel. A kereken négy méteres kis erőmű éppúgy otthonosan mozog a Nürburgringen, mint a nagyváros utcarengetegében.

„Két világbemutatóval és iránymutató Opel OnStar szolgáltatásunkkal megyünk Genfbe“, jelentette be az Opel csoport ügyvezető igazgatója Dr. Karl-Thomas Neumann. „Az Opel OnStar a megszokott digitális környezetükkel kapcsolja össze az autósokat, maximális biztonságot nyújtva. Egyidejűleg a KARL és az Corsa OPC bővíti kínálatunkat. Mindkettő tökéletesen illik a korunkba, mind az ésszerűség, mind az érzelmek szintjén: a józanságot hangsúlyozó kiskocsi élvezettel vezethető, a vagány sportkocsi pedig megfizethető. Ez az Opel! Ez tesz minket erőssé.“

Opel OnStar: sohasem hagy magadra!

2015 második felében eljön az idő, akkortól jelenik meg az Opel OnStar a márka valamennyi személyautó-típusában. Az Opel OnStar képezi Európában a járművek hálózatba kapcsolásának következő fokozatát. Az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában és Mexikóban máris kereken hétmillió ügyfél esküszik a teljes körű, a tulajdonosa válláról sok gondot levevő megoldásra, annak nagy teljesítményű WLAN-hotspotjára és sokféle szolgáltatására, illetve szükséghelyzeti segítségnyújtására. „Az Opel OnStar biztonságosabbá és lazábbá teszi az autózást“, mondta Dr. Karl-Thomas Neumann. Az Opel OnStarra ugyanis rábízhatja magát az ember, bármilyen vészhelyzetbe keveredett is, támogatja a rendszer – az év 365 napjának mind a 24 órájában mindig van kit megszólítani a vonal másik végén. Ha balesetkor kinyílik egy légzsák, automatikusan akcióba lép az Opel OnStar.

Ugyanígy biztosított a külső hozzáférés a saját autóhoz. Az Opel OnStar okostelefonos alkalmazással számos információ olvasható le a járműről, például a guminyomás vagy az olaj élettartama. Így működik az ajtók zárása és nyitása is. Autólopás esetén pedig az Opel OnStar együttműködik a rendőrséggel, lokalizálja az eltulajdonított járművet. Ugyanilyen praktikus a járműdiagnózis: az Opel OnStar havonta küld állapotjelentést a legfontosabb adatokról, de ha kell, egy gombnyomással is bármikor lekérdezhetjük ezeket.

Ugyanakkor nagysebességű mobilkapcsolatnak is örvendhetnek az opelesek. Akár hét készülék kapcsolódhat egyszerre a rendszerhez, hogy lehessen csevegni a családdal és a barátokkal, filmeket megnézni vagy út közben dolgozni.

Kompakt, jutányos, jó minőségű: a szívre és az észre is hat a kis Opel KARL

Ez az ártudatos vevő ideális autója: felgördül a függöny az új Opel KARL előtt. 9.500 eurós (németországi kiskereskedelmi áfás ár) belépő árért kapható az ötajtós, öt személynek, vagy 940 liternyi poggyásznak helyet kínáló, alig 3,68 méteres kocsi. Háromféle felszerelési kivitel és tíz karosszériaszín közül lehet választani. A jellegzetes Opel formanyelvet és éles rajzú vonalakat mutató kisautó nemcsak jól néz ki, hanem meggyőz a belső értékeivel is. A legújabb generációhoz tartozó egyliteres, háromhengeres, sima járású, teljesen alumíniumépítésű benzinmotor hajtja, amelyhez ötfokozatú sebességváltó és ECO-csomag tartozik. Kombinált ciklus szerinti fogyasztása 4,3 liter, CO2-kibocsátása 99 gramm per kilométer.

opel_karl_001

Ezeken túlmenően is sok biztonsági- és komfortmegoldást kínál az Opel KARL, amelyeket nem várna az ember ebben az árkategóriában. Az alapárért beépített emelkedőn elindulási asszisztens mellett különösen a frontkamerába integrált sávtartó asszisztens számít különlegesnek. Akárcsak az ADAM és a Corsa, az új KARL is a szervokormány City-módjával könnyíti meg gombnyomásra a manőverezést a zsúfolt városi forgalomban. Tolatási horpadásoktól az opcionális Parkpilot véd meg, a helyes tempó betartásán pedig az Edition szinttől kezdve a sebességre figyelmeztető sebességszabályozó őrködik. Rossz időjárásban javítja a látást a ködlámpa, míg az integrált sarokvilágítás bekanyarodáskor szolgálja a vezető és a többi közlekedő biztonságát. „Egy minden tekintetben felnőtt jármű, amely egyformán hat a szívre és az értelemre“, foglalja össze az új KARL lényegét az Opel Csoport főnöke.

Erős, gyors, sportos: csupa tűz az új Opel Corsa OPC

Genfben ünnepli világpremierjét a menő sportautósok gépe, az új Opel Corsa OPC. Az OPC legjobb hagyományainak megfelelően opálkék fényezésű Corsa-csúcsmodell már az első pillantásra elárulja, hogy a rüsselsheimi sportkocsi-építők műve: Recaro-Performance ülések, alul egyenes kormánykerék, sport-pedálsor, nagy légbeömlő, erőteljesen kiformált géptető és küszöb, domináns hátsó spoiler és diffúzorral övezett kettős kipufogóvég sejtetik az erejét.

opel_corsa_opc_2015_1

152 kW/207 LE várja türelmetlenül a rajtot, az 1,6 literes turbómotor 245 newtonméteres nyomatéka pedig, amely túltöltéssel 280-ra növelhető, energikusan tolja az autót. A teljesítményt pikk-pakk kapcsolható hatfokozatú sebességváltó viszi át az első kerekre. Nulláról százra mindössze 6,8 másodperc alatt katapultálja magát a Corsa OPC, csúcssebessége 230 km/óra. A jó útfogásról a Koni szakembereivel közösen kifejlesztett, innovatív FSD (Frequency Selective Damping) futómű gondoskodik, amely az autó mozgásának frekvenciájához illeszti a csillapítást, kompromisszumot teremtve a sportos keménység és a finom komfort között. Nagyon avatott driftelők teljesen ki is kapcsolhatják a teljesen a vezetési élvezetre hangolt ESP-t. A mindezt zeneileg aláfestő hangot kétcsövű Remus kipufogórendszer szolgáltatja. „OPC-modelljeink képezik a modellcsaládok sportos lándzsahegyét“, mutatott rá Dr. Neumann. „A legjobb példa erre az új Corsa OPC. A mindennapokban és a versenypályán oly meggyőzően mutatja meg képességeit, hogy legszívesebben ki sem szállna belőle az ember. Tipikus OPC, maga az életöröm!“ Az OPC-család legifjabb sarjába már idén tavasszal beszállhatnak a sportpilóták, hogy villámrajtot vegyenek.