AutóAddikt Magazin Hosszútávú értéktartás: újabb elismerések a MINI márkának

Hosszútávú értéktartás: újabb elismerések a MINI márkának

A MINI idén két kategóriagyőzelmet, valamint egy második és egy harmadik helyezést ünnepelhet a Németországban kapható vadonatúj modellek hosszútávú értéktartását vizsgáló felmérés összetett rangsorán.

mini-elismeresek-2016-autoaddikt

A németországi újautó-piac képviselőit vizsgáló átfogó értéktartási felmérésen a MINI modelljei 2016-ban ismét kategória-vezető pozíciókat értek el, amelyek újfent a brit kisautó-gyártó egyedülálló négykerekűi által kínált prémium minőséget, kifinomult dizájnt és vezetési élményt tükrözik. A két kategóriagyőzelem, az egy ezüstérem és az egy bronzérem mindeközben a kisautók kiváló értéktartását nyomatékosítja. A háromajtós MINI One a kompakt kategóriában, míg a MINI One D Countryman a mini SUV modellek szegmensében bizonyult a hosszú távon leginkább értékálló autónak. A kabriók között a MINI Cooper Cabrio a második helyre, a MINI One Cabrio pedig a dobogó harmadik fokára gurulhatott fel.

A Focus Online német hírportálon közzétett aktuális lista tizenhat járműkategóriában hirdette ki a németországi újautó-piac legkiemelkedőbb szereplőit, amely rangsor összeállításakor a németországi Saarbrücken városban székelő Bähr & Fess Forecasts piackutató intézet azt vizsgálta meg, hogy az egyes modellek négy év elteltével mennyit veszítenek újkori értékükből. A mélyreható elemzés során a szakemberek az adott modell vételárán és a jármű tulajdonságain túl a márka piaci helyzetét és arculatát, az autó összehasonlító teszteken és ügyfél-elégedettségi felméréseken elért teljesítményét, a konkurens termékek várható minőségbéli fejlődését és az autópiac megjósolható irányait is számításba vették.

Az értékállósági ranglistán elfoglalt kategóriagyőztes pozíció tükrében a háromajtós MINI One (75 kW/102 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4.7–4.8 liter/100 km) és a MINI One D Countryman (66 kW/90 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4.2 liter/100 km) egyaránt kimagasló érdeklődésre számíthat a használtautó-piacon. A szakértő piaci elemzők előbbire újkori vételárának 59.5 százalékos, míg utóbbira 57 százalékos értéktartását irányozzák elő négy év elteltével. A kabrió-szegmens második helyezettjeként kihirdetett MINI Cooper Cabrio (100 kW/136 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4.9–5.1 liter / 100 km) ugyancsak bámulatos, 56.5 százalékos értéktartással számolhat, miközben a bronzérmes MINI One Cabrio (75 kW/102 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5.0–5.2 liter/100 km) a részletes elemzés során szintén 56.5 százalékos eredményt ért el.

A vadonatúj autót kereső ügyfelek végső döntésében rendkívül fontos tényezőként játszik szerepet az egyes modellek előzetes értékállósági elemzése, hiszen az értékcsökkenés jelentős gazdasági szempont, és mint ilyen, a MINI kisautóit választó ügyfeleknek nem csupán lélegzetelállító vezetési élménnyel és páratlanul egyedülálló hajtáslánc-hatékonysággal kedveskedik a gyártó, hanem kategória-vezető értékállósággal is: a brit kisautó-gyártó négykerekűinek immáron évek óta bérelt helye van a hosszú távú értéktartás nagyjai között.

HIRDETÉS
Előző cikkA Ford 1 literes EcoBoost erőforrása nyerte el az Év Motorja 2016 címet
Következő cikk[TESZT] Kia cee’d 1.0 TGDI GT Line – újabb downsizing, újabb kellemes csalódás