AutóAddikt Újdonságok Igazán trendi választás lehet egy Ford Fiesta vagy egy Ford Ka Black...

Igazán trendi választás lehet egy Ford Fiesta vagy egy Ford Ka Black and White Edition

A Ford új Fiesta és a Ka modellváltozatokkal jelentkezett. A Black and White Edition-alternatíva a népszerű kisautókat feltűnő színkombinációkkal ruházza fel, mely minden túlzás nélkül egyértelműen vonzza a tekintetet.

ford_fiesta_black_and_white_edition

A Fiesta Black and White Edition változatok Panther Black vagy Frozen White fényezéssel készülnek, a tető és a külső tükörházak színe pedig ellentétes a karosszéria fényezésével, a felszereltség része a fehér betétekkel díszített könnyűfém keréktárcsa, az egyedi utastér és a SYNC csatlakozási rendszer. A Ka Black and White Edition változatokat a Midnight Black és a Crystal White árnyalatok kombinációja díszíti, és a felszereltségben a Pearl White dekorációjú egyedi ülések mellett itt is betétekkel kiegészített könnyűfém keréktárcsák szerepelnek. A vásárlók opcionális tetőlégterelőt, valamint elektronikus vezérlésű automata klímaberendezést is rendelhetnek. A Fiesta Black and White Edition motorkínálatában megtalálható a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost egység, valamint az 1,6 literes TDCi dízel; a Ka modelleket 1,2 literes Duratec motor hajtja.

A Ford bemutatja a Fiesta és a Ka kisautók exkluzív külső és belső dizájnnal megalkotott új Black And White Edition változatait. A Black and White Edition kivitelek jellegzetessége a fekete külső fényezés és a fehér részletek – illetve a fehér fényezés és a fekete részletek – kifinomult, egyedi kombinációja, valamint a kocsibelső fehér díszítőelemei. Mindkét színkombináció elévülhetetlen klasszikusnak számít – nemcsak az autók, hanem a divat világában is, ahol ez a letisztult, egyszerű stílus mindig is népszerű volt.

“A fekete-fehér összeállítás a ’60-as évek időtlen eleganciáját idézi, és napjainkban is sok dizájnhoz ad ihletet a szórakoztató elektronikától kezdve az edzőcipők színvilágáig” –  magyarázza John Mcleod, a Ford Európa járműperszonalizációs részlegének vezető formatervezője. “A fehér tiszta és egyszerű szín, ami tökéletes kontrasztot alkot a kifinomult fekete árnyalattal. Ez az egyszerű színkombináció utolérhetetlen karizmával gazdagítja a Fiesta és Ka egyébként is különleges megjelenését.”

Fiesta Black and White Edition

A Fiesta Black and White Edition változatok Panther Black karosszériafényezéssel és Frozen White színű tetővel, illetve külső tükörházakkal készülnek – vagy éppen fordítva, Frozen White külső fényezéssel és Panther Black árnyalatú tetővel, illetve tükörházakkal. Mindkét változathoz 15 colos könnyűfém keréktárcsák járnak, amelyeken fehér díszbetétek láthatók (ezek a szabadalmaztatott tartozékok kizárólag a Ford kínálatában szerepelnek), de a vásárlók opcióként 16 colos fekete keréktárcsákat is rendelhetnek autójukhoz. Az utastérben fehér öltések díszítik az üléskárpitokat, a bőrborítású kormánykereket, a szőnyegeket és a kézifékkar bőrborítású markolatát. A kormánykerék küllői fehérek, akárcsak a váltókar körül látható betét és az ajtófogantyúk. Az új Fiesta Black and White Edition változatok három- és ötajtós karosszériával, Trend felszereltségi szinttel rendelhetők meg, és alapfelszereltségük része a SYNC hangvezérlésű csatlakozási rendszer.

Ka Black and White Edition

A Ka Black and White Edition változatok Midnight Black vagy Crystal White karosszériafényezéssel, valamint kontrasztos színű tetővel és külső tükörházakkal készülnek. Az opciók közt a karosszéria színére fényezett tetőlégterelő is szerepel, s a 15 colos, ötküllős, Y-dizájnú könnyűfém keréktárcsákat itt is fehér betétek díszítik. A Ka Black and White Edition változatok merész, kontrasztos színvilága a fekete-fehér üléskárpitozáson is visszaköszön, akárcsak a kárpitok varrásain, illetve a fejtámlák és az üléspárnák oldalán. Fehér öltések díszítik a kormánykerék és a kézifékkar bőrborítását, a váltókar szoknyáját és a különleges, dupla varrású szőnyegeket is. A váltókar gombja, a kormánykerék küllői, a középkonzol, az ajtófogantyúk és a szellőzőnyílások kerete Pearl White fényezést kap.

ford_ka_black_and_white_edition

“Az ülések dizájnja és a mutatós utastéri részletmegoldások arra szolgálnak, hogy az autó külseje által keltett erős benyomás a kabinban is megmaradjon. Ez a pezsgő, fiatalos hatás – amit tovább fokoznak a keréktárcsák fehér betétei – garantálja, hogy e stílusos autókat mindenki első pillantásra felismeri majd.” – igéri Mcleod.

A háromajtós Ka Black and White Edition változatok Titanium felszereltséggel vásárolhatók meg, aminek része az elektronikus vezérlésű automata klímaberendezés és a színházi fényhatásokat idéző belső világítás is.

Üzemanyag-takarékos motorok

A Fiesta Black and White Edition modellekhez a háromszoros Év Motorja címmel kitüntetett 1,0 literes EcoBoost benzines erőforrás mellett megrendelhető még az 1,0 literes Ti-VCT blokk, az 1,25 és 1,4 literes Duratec benzinmotorok, az 1,5 literes TDCi dízel, valamint a 3,6 l/100 km fogyasztású és 95 g/km CO₂-kibocsátású* 1,6 literes TDCi dízel erőforrás is. A Ka Black and White Edition változatokat a Ford 1,2 literes Duratec benzinmotorja hajtja, aminek üzemanyag-fogyasztása 4,9 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 115 g/km.* Az új Black and White Edition modellváltozatok a Fiesta Red and Black Edition sorozatot követően jelennek meg, ami a divatos dizájn mellett a Ford 1,0 literes EcoBoost blokkjának 140 lóerős változatával kápráztatta el vásárlóit. 2014 júniusa óta a Fordhoz több mint 3600 megrendelés érkezett a Fiesta Red and Black Edition változatokra. A Ford Fiesta tavaly is az európai piac legnagyobb számban értékesített kisautója volt. 2014-ben Európában 308.999* Fiesta talált gazdára, így a modell immár zsinórban harmadszor nyerte el a legnépszerűbb európai kisautó címét.