AutóAddikt Újdonságok Ilyen végigszáguldani Silverstone aszfaltján egy Ford Mustang-gal

Ilyen végigszáguldani Silverstone aszfaltján egy Ford Mustang-gal

Egy új interaktív video segítségével virtuálisan beülhetünk a vadonatúj, 5.0 V8 Ford Mustang vezetőülésébe, és végigszáguldhatunk a legendás brit versenypálya, a Silverstone aszfaltján, miközben bármilyen látószögből élvezhetjük az egyedülálló kalandot. A magával ragadó filmben a Mustang kabinjában ülünk, és a kurzor mozgatásával fordíthatjuk el a tekintetünket. Ugyanakkor könnyedén átválthatunk más nézőpontokra is, ahol a helikopterre telepített vagy az első lökhárítóra szerelt kamera képét láthatjuk.

Egy új interaktív video segítségével virtuálisan beülhetünk a vadonatúj Mustang vezetőülésébe, és végigszáguldhatunk a legendás brit versenypálya, a Silverstone aszfaltján, miközben több látószögből is élvezhetjük az egyedülálló kalandot.

A Silverstone pályán felvett videóban egy 5.0 literes, V8-as motorral hajtott Mustang kabinjában ülünk, és a kurzor mozgatásával fordíthatjuk el a tekintetünket. Akárcsak egy videojátékban, itt is akadálytalanul átválthatunk más nézőpontokra, ahol a helikopterre telepített vagy az első lökhárítóra szerelt kamera képét láthatjuk, és egy aktív térképen láthatjuk a Mustang pillanatnyi helyzetét, miközben a sebességmérő és a fordulatszámmérő műszer adatai is megjelennek.

Az interaktív video itt látható: http://bit.ly/Mustang360Silverstone

“Szerettük volna, ha mindenki átélheti az élményt, amint a V8-as Mustang végigszáguld egy remek versenypályán” – nyilatkozta Mark Truby, a Ford Európa kommunikációért és PR-tevékenységekért felelős alelnöke. “Ugyanakkor a videót teljesen egyedivé teszi, hogy a néző kedve szerint forgathatja el a tekintetét. Bármerre nézhet, mintha valóban ott ülne a Mustang volánja mögött, sőt drón-nézetre is átválthat, miközben folyamatosan csekkolja a sebességet és a fordulatszámot. Ez a film hihetetlenül magával ragadó!”

A 80 másodperces film nyersanyagát egyetlen nap leforgása alatt vették fel; ehhez hat GoPro kamerát szereltek az autó utasterébe (amit a drón és az első lökhárító kamerái egészítettek ki), majd mindezt gondosan összehangolták, hogy egységes panorámaképet adjanak. A 2,6 kilométeres kört egy profi versenyző, Paul Swift futotta le a Mustanggal a Silverstone Nemzeti Versenypályán, a Formula 1 Brit Nagydíjának helyszínén.

“Eddig még sosem láttam ilyen jó minőségű 360 fokos filmet; ez tényleg olyan, mintha ott ülne az ember az autóban” – mesélte Swift. “Szívesen elmondanám, hogyan készült a video, de megeskettek, hogy nem árulom el a titkot!”

A Mustang-film online változatát azzal indíthatjuk el, ha elsőször az autó legendás lovas emblémájára, majd pedig a start gombra kattintunk. A kamerát beállíthatjuk aszerint, hogy a billentyűzet nyíl-gombjaival, az érintőpaddal vagy az egérrel szeretnénk kezelni a programot. A helikopter ikonra kattintva a kép madártávlatra vált, a Mustang elölnézetére klikkelve pedig a lökhárító-kamera képét láthatjuk.

Történetének 50 éve során a vadonatúj Ford Mustang most először kapható egész Európában, méghozzá mindjárt kétféle – Fastback és Convertible – változatban. Az 5.0 literes Mustang teljesítménye 421 lóerő, forgatónyomatéka pedig 530 Nm, míg a 2.3 literes EcoBoost változat ugyanezen adatai 317 lóerő és 432 Nm.