AutóAddikt Újdonságok Íme, az új BMW X2 M35i

Íme, az új BMW X2 M35i

 , letaglózó menetteljesítménnyel, izgalmas karosszériajegyekkel és már első ránézésre is magával ragadó kisugárzással kecsegtet.

Igéző formákba csomagolt sportosság – 2018 márciusi világpremierjét követően az új BMW X2 eme kettős koncepcióra épülve ejtette rabul főként modern gondolkodású fiatalokból álló célközönségét. Extrovertált formanyelvével és dicső legendákra utaló dizájnmegoldásaival a kompakt szegmens élére érkező BMW X2 egy merőben innovatív aspektusból értelmezte újra a prémium SAC (Sports Activity Coupé) modellek fogalmát.

A BMW X2 modellsorozat csúcsát egy BMW M Performance motorváltozat foglalja el

A bajor prémiumgyártó bemutatja a BMW X2 modellsorozat új etalonját. A formatervezők az új BMW X2 M35i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,1 – 8,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 185 – 191 gramm / km)* szélesre nyújtott hűtőrács-párját Cerium Grey árnyalatú keretbe foglalták, hogy a modellsorozat legerősebb tagja már első ránézésre is kitűnjön a mezőnyből. A Cerium Grey szín a légbevezető nyílások keretén és a külső visszapillantó-házakon is visszaköszön. Hátulnézetből az új BMW X2 M35i modellt a hamisítatlan BMW M lökhárító határozza meg, amelyben két típus-specifikus, ugyancsak Cerium Grey árnyalatú kipufogóvég díszeleg.

A BMW legerősebb kétliteres TwinPower Turbo motorja

Az új BMW X2 M35i motorházteteje alatt egy 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes, turbófeltöltésű, soros négyhengeres benzinmotor dolgozik, amely magasan új mércét állít kategóriájában. Ahogyan azt a világ legerősebb betűje, az M is sugallja, az új BMW X2 M35i a BMW M Performance modellek dinamikus vezethetőségét és letaglózó menetteljesítményét örökölte. A modellt ezúttal is a BMW M GmbH tervezőmérnökei álmodták meg, akiknek évtizedekre visszanyúló motorsport-tapasztalatai a BMW X2 modellsorozat új etalonjának minden alkatrészét áthatják. A BMW M Performance motorborítás alá rejtett kétliteres TwinPower Turbo erőforrás a BMW M Performance modellek első négyhengeres erőforrásaként, egyszersmind a bajor prémiumgyártó sorozatgyártásban valaha kínált legerősebb soros négyhengeres szíveként ünnepli világpremierjét. A technológia maximális teljesítménye 225 kW / 306 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 450 Nm. A letaglózó erőt a BMW X2 M35i modell széleskörű alapfelszereltségeként kínált BMW xDrive intelligens összkerékhajtás juttatja hiánytalanul az úttestre, a Launch Control elnevezésű rajtprogrammal kiegészített, típus-specifikus BMW M Performance hangolású, nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval együttműködve. Az új BMW X2 M35i így 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre*. Az erőforrás hűtéséről újratervezett hűtőrendszer gondoskodik.

Kimagaslóan sportos menetdinamika a BMW M típus-specifikus technológiáival

Teljes értékű BMW M Performance modellként az új BMW X2 M35i lemezei mögött nem csupán egy erőteljes motor, de egy típus-specifikus hangolású M Sport futómű is dolgozik, amelyet a tervezőmérnökök részletekbe menően a BMW X2 sportos karakterisztikája szerint állítottak be. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáról emellett az adaptív futómű is elérhető, amely a tökéletes sportosság és az abszolút menetkomfort érdekében két teljesen eltérő, manuálisan állítható üzemmódot kínál. Az új BMW X2 M35i egyik legkülönlegesebb technikai újítása az M Sport differenciálmű első tengelybe integrált változata, amely az első négyhengeres erőforrás mellett ugyancsak most ünnepli BMW M Performance-premierjét. A legintenzívebb vezetési manőverek közben az első differenciálmű záró funkciója a lehető leghatékonyabban csökkenti az első kerekek tapadásvesztésének esélyét. Az új BMW X2 M35i megerősített fékrendszert is kapott: a sötétkék metál féknyergeket és az elöl 18”, hátul 17” méretű acél féktárcsákat kínáló M Sport fékrendszer még a legkeményebb terhelések közepette is mindvégig rövid féktávokat garantál. A BMW M GmbH modellbe integrált szaktudása azonban itt még közel sem ért véget: a tervezőmérnökök az erőforrás, az összkerékhajtás, az automataváltó, a futómű és a fékrendszer után az új BMW X2 M35i kormányművét és kerékfelfüggesztéseit is az újdonság hajtásláncának menetteljesítményéhez hangolták. A típus-specifikus beállításnak köszönhetően így a BMW M sportkormány végtelenül közvetlen irányítást és rendkívül precíz visszajelzéseket ad. Az új BMW X2 M35i széleskörű alapfelszereltségének ráadásul az M Sport kerékfelfüggesztés is része, amely a BMW X2 hasmagasságának csökkentése mellett keményebb spirálrugókat és feszesebb lengéscsillapítást kínál. A BMW M GmbH a hátsó tengely szerkezetét is újratervezte. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető adaptív futómű a vezetési stílus szerint állítható spirálrugókkal és lengéscsillapítókkal két teljesen eltérő, manuálisan állítható üzemmódot kínál.

Újragondolt stílusjegyek a BMW M Performance modellek Cerium Grey árnyalatú karosszéria-kiegészítőivel

Az új BMW X2 M35i sportos kvalitásai – amelyek a lemezek mögött megbúvó technológiában gyökereznek – a karosszéria stílusjegyein is visszaköszönnek. A modellsorozat etalonjának formanyelvét az M Sport csomag tételei és a Cerium Grey árnyalatúra fényezett BMW M Performance karosszéria-kiegészítők egysége határozza meg. Szemből nézve mindez a teljes LED-technológiás első fényszórókkal és ködlámpákkal kezdődik, majd a Cerium Grey árnyalatú hűtőrács-párban, illetve a motor és a fékrendszer hűtőlevegőjét szállító, ugyancsak Cerium Grey színű oldalsó légbevezető nyílásokban folytatódik. A külső visszapillantó-házakat újragondolták és hasonló árnyalattal borították, a BMW M hátsó lökhárítóba pedig az M Sport kipufogórendszer 100 milliméter átmérőjű ikervégződését integrálták. A típus-specifikus kipufogódobnak köszönhetően az új BMW X2 M35i kivételesen sportos orgánummal bír. A külső stílusjegyek tárházát a 715M kódú, 19” méretű M Sport könnyűfém keréktárcsák zárják, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként 721M kódú, 20” méretű, Cerium Grey kéttónusú M Sport könnyűfém keréktárcsákra cserélhetők.

Most először: a tökéletes üléspozíció és a maximális oldaltartás kettőséért exkluzív BMW M sportülések felelnek

Az utastérben szintén a kivételesen sportos megjelenésé a főszerep. Ahogyan a karosszéria esetében, úgy az ajtók mögött is az M Sport csomag tételei határozzák meg az összhangot. Az új BMW X2 M35i azonban mindezeken felül már az alapfelszereltség részeként váltófülekkel felszerelt BMW M bőr sportkormányt és az első ajtóknál „M35i” feliratú küszöbléceket kapott, az opcionális extrafelszereltségek listáján pedig újdonságként mutatkoznak be a BMW M sportülések. Az integrált fejtámlákkal felszerelt ülések még a legélesebb kanyarokban is tökéletes oldaltartást garantálnak a vezetőnek és első utasának, a hosszúra nyúló utazásokat pedig egyszerre kényelmessé és biztonságossá varázsolják. A BMW M sportülések három különböző mintázattal érhetőek el: a kék varrással díszített fekete szövet / alcantara kettős borítás alternatívájaként fekete kontraszt-varrással öltött, vöröses Dakota bőrözés és teljesen fekete Dakota bőrkárpit érhető el. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáról a BMW M sportülések árnyalatával harmonizáló BMW M biztonsági övek is elérhetők.

Iránymutató digitális fejlettség csúcstechnológiás technológiai innovációkkal

A hajtáslánc és a kisugárzás minden kétséget kizáróan sportos temperamentumán felül az új BMW X2 M35i a bajor prémiumgyártó járművezérlési és járműkapcsolati innovációk terén elért, iránymutató digitális fejlettségéről is tanúbizonyságként szolgál. A modellhez megrendelhető opcionális extrafelszereltségek között például a színes BMW Head-Up kijelző is megtalálható, a kompakt szegmensben egyedülálló méretű kivetítési felülettel. Igény szerint a BMW ConnectedDrive legújabb generációja és az új BMW Connected okoseszköz-alkalmazás is a bajor prémiumgyártó ügyfelének rendelkezésére áll, miközben az opcionális extrafelszereltségek listáját olyan tételek színesítik, mint például a vezeték nélküli Apple CarPlay előkészítés. A vezetést támogató rendszerek palettáján többek között olyan kamera-alapú technológiák is megtalálhatók, mint a folyamatos araszolást megkönnyítő torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) vagy az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető parkolóasszisztens (Parking Assistant).

Az új BMW X2 M35i sorozatgyártása 2018 novemberében veszi kezdetét, az első példányok 2019 márciusában érkeznek meg Európába.