AutóAddikt Hírek Legbiztonságosabb autók között a Hyundai Genesis és a Hyundai Tucson

Legbiztonságosabb autók között a Hyundai Genesis és a Hyundai Tucson

Az eleve a legszigorúbbak közé tartozó, ám most további követelményekkel súlyosbított biztonsági teszten a Hyundai Genesis és Tucson típusok elnyerték az Amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) 2016-os LEGBIZTONSÁGOSABB AUTÓ + (TOP SAFETY PICK+) minősítését. Az IIHS TOP SAFETY PICK+ díj segít a vásárlóknak kiválasztani a lehető legtökéletesebb törésbiztonságot nyújtó gépkocsit.

hyundai-genesis-autoaddikt

„A Hyundai Motor elsődleges jelentőségű feladatként kezeli a biztonságot, ezért külön elégedettséggel tölt el bennünket, hogy két modellünk is felkerült erre a nagy presztízsű listára” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America vállalati és terméktervezési ügyekért felelős alelnöke. „A vállalat teljes modellkínálatában megjelenő, fejlett biztonsági technológiák igazolják a Hyundai biztonság iránti, maximális elkötelezettségét. Olyan megoldásokról van szó, mint az önműködő vészfékrendszer (AEB), a sávelhagyásra figyelmeztető és sávelhagyást gátló rendszer, vagy a vészfékrásegítés.”

Az IIHS a csekély és részleges átfedéses frontális, az oldalirányú, a tetőszilárdsági és fejtámla teszteken, továbbá az alapáras vagy opciós elülső ütközésmegelőző rendszereket vizsgáló teszteken ellenőrzi a járművek teljesítményét. A ‘TOP SAFETY PICK+’ (Legbiztonságosabb Autó +) minősítés megszerzéséhez a gépkocsinak jó eredményt kell elérnie mind az öt vizsgált területen. Idén először ‘jó’ minősítést kell szerezni a csekély átfedéses frontális teszten ahhoz, hogy egy jármű elnyerhesse a díjat.

„A Genesis modell elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESC), kilenc darab légzsákkal, valamint energiaelnyelő elülső légzsákokkal rendelkezik, míg a Tucson felszereltsége magába foglalja az AEB rendszert, ami hozzájárult a Hyundai típusainak kiváló minősítéséhez” – mondta Adrian Lund, az IIHS elnöke. „Mindkét modell megszerezte az alapkövetelményként előírt jó minősítést a csekély átfedéses frontális ütköztetés során, továbbá kiemelkedő vagy kiváló minősítést értek el a ráfutásos ütközést megelőző, automatikus fékezésre alkalmas technológiájukkal, ami ugyancsak meghatározó feltétele a TOP SAFETY PICK+ díj megszerzésének.”

A Hyundai Genesis számos fejlett biztonsági technológiával rendelkezik, az ESC-től a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerig, az abroncsnyomás-felügyeleti rendszertől a vészfékrásegítésig és elektronikus fékerőelosztóig, a sávváltást támogató rendszertől a tolatókameráig. Ezen felül a járművet felszereltük olyan környezeti biztonsági érzékelő technológiákkal (Sensory Surround Safety Technologies), amelyek segítenek a vezetőnek megőrizni éberségét, és ügyelnek a közlekedés összes résztvevőjének biztonságára, beleértve az utasokat, sőt, a környező gépkocsik vezetőit is.

hyundai-tucson-ihs-autoaddikt-2015

A Tucsonhoz számos fejlett biztonságtechnológiai opció rendelhető, többek között a gyalogosfelismerés funkcióval felvértezett AEB (autonóm vészfékrendszer), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a holttér-felügyelet, a keresztirányú forgalom-felügyelet, a sávváltást támogató rendszer, vagy a tolatóradar. A Tucson minden kivitelén alapfelszerelés a tolatókamera. Ezeken felül a Tucson vázszerkezetének több mint 50 százalékát fejlett, nagy szilárdságú acél alkotja, ami nagyban javítja a karosszéria ütközésvédelmi képességeit. A járműben alapfelszereltség az abroncsnyomás-felügyeleti rendszer (TPMS), amely figyelmezteti a vezetőt, ha egy vagy több abroncsban a megadott határérték alá esett a nyomás, meghatározva az érintett abroncsot.