AutóAddikt Újdonságok Lexus LC Inspiration Series, 471 lóerővel

Lexus LC Inspiration Series, 471 lóerővel

Újabb limitált szériával kápráztatja el ügyfeleit a Lexus LC 500. A kupé és kabrió kivitelben egyaránt megrendelhető Inspiration Series a harmóniát és az egyensúlyt helyezi a középpontba.

A Lexus először öt évvel ezelőtt vette fel kínálatába az Inspiration Series különkiadást, amely a prémium márka típusainak kívánatos csúcskiviteleként szerzett rangot magának. A mindenkori legexkluzívabb széria formai megoldásaival, menetdinamikai fejlesztéseivel, exkluzív részleteivel emelkedett ki a kínálatból, évről évre más értékek mentén alkotva újra a tökéletesség fogalmát.

Az idei évben az Inspiration Series a kikapcsolódásra helyezi a hangsúlyt. Olyan, meditatív környezetet teremt, amely segít magunkra találni és a lényegre összpontosítani, bármekkora zűrzavar uralkodik is a világban. A Lexus LC 500 gran turismo modellcsalád mindkét karosszéria-változatában, azaz Coupé és Convertible kivitelben egyaránt elérhető különkiadás speciális szín- és anyagválasztásának köszönhetően valóságos menedéket nyújt a szerencsés keveseknek – a szériából ugyanis mindössze 150 példány készül.

Az Iridium-ezüst fényezéshez fekete dekorelemek társulnak, a hűtőmaszktól kezdve az első és hátsó lámpatestek házán át a küszöbborításig és a hátsó légterelőig. Az utastérben ezzel párhuzamosan egy egészen különleges bordó árnyalat: a Dark Rose képez elegáns ellenpontot a fekete környezettel. A félanilines bőrbe burkolt ülések betétjén, a műszerfalon, a padlókonzolon, a biztonsági öveken, valamint számos felület dekoröltésein megjelenő tónus a kupén is remekül érvényesül, igazán azonban a kabrióban tud kibontakozni  – szó szerint, hiszen ennek többrétegű vászontetejét is Dark Rose színben kínálja a limitált széria.

A tökéletes ellazulásról 13 hangszórós Mark Levinson surround audiorendszer, valamint az egyedülálló Climate Concierge klímaberendezés gondoskodik; utóbbi az ülés- és kormányfűtés, illetve az üléshűtés automatikus működtetésével egészíti ki a légkondicionáló berendezés hatását, így gyorsabban és egyenletesebben biztosítva a kívánt klímaviszonyokat. Ha pedig mégis izgalomra vágyunk, elég egy kicsit mélyebbre nyomni a gázpedált.

Az 5,0 literes, nyolchengeres szívómotor 471 lóerős csúcsteljesítménye és 540 Nm maximális forgatónyomatéka villámgyorsan magával ragadja az autót (különösen, ha részlegesen önzáró Torsen differenciálművel szerelték azt fel), amely 5,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és meg sem áll 270 km/óráig.