AutóAddikt Újdonságok Már rendelhető az Alfa Romeo Tonale EDIZIONE SPECIALE

Már rendelhető az Alfa Romeo Tonale EDIZIONE SPECIALE

Az Alfa Romeo örömmel jelenti be, hogy immár hivatalosan megrendelhető a Tonale exkluzív bevezető kiadása, az EDIZIONE SPECIALE.

A különleges széria hiánytalan felszereltsége révén maximálisan kielégíti azoknak az ügyfeleknek minden elvárását, akik az elsők között döntenek az Alfa Romeo első kompakt szabadidőjárműve mellett. A Tonale bevezetésével megkezdődik az Alfa Romeo átalakulása: a modell bemutatásával egy olyan radikális evolúciós folyamat veszi kezdetét a márkánál, amely felkészíti azt a kapcsolódás és a villamosítás vadonatúj korszakára.

A Tonale „EDIZIONE SPECIALE” 130 lóerős, 1,5 literes négyhengeres hibrid hajtáslánccal rendelhető. Felszereltsége maradéktalanul tükrözi az Alfa Romeo sportosságát és technológiai fejlettségét: 20’” könnyűfém keréktárcsák – piros féknyergek – Adaptív full-LED Matrix-fényszórók– sötétített ablaküvegek – alumínium váltófülek – kulcs nélküli nyitás – kéz nélkül aktiválható, elektromos csomagtérajtó – 10,25” érintőképernyős rádió hangvezérléssel és navigációs rendszerrel – Telefontükrözés + vezeték nélküli okostelefon-töltő – bőr sportkormány – adaptív tempomat – első és hátsó parkolóradar + tolatókamera – jelzőtábla-felismerő rendszer.

Tonale: az első olyan jármű, amelyet NFT technológiával szerelnek fel

Amint a modell világpremierjén is elhangzott a Tonale „EDIZIONE SPECIALE” a világon először alkalmaz nem helyettesíthető token (NFT) technológiát, és ezzel forradalmasítja az autóipart. Az Alfa Romeo az autógyártók közül elsőként állít ki NFT digitális tanúsítványt egy típusa számára. A technológia a „blokklánc kártya” koncepcióját követi, és védett, nem módosítható feljegyzéseket tartalmaz az adott jármű életciklusának fő mozzanatairól. Ez a meghatározó, haladéktalanul felhasználható és végletekig fenntartható funkció is kihangsúlyozza az Alfa Romeo innovatív természetét. Amennyiben az ügyfél beleegyezik, az NFT feljegyzi a jármű adatait. Az így létrehozott tanúsítvány alkalmas annak igazolására, hogy a gépkocsit az előírások szerint tartották karban, és ezzel kedvezően befolyásolhatja annak értéktartását. A használtautó-piacon az NFT tanúsítvány még hitelesebbé és megbízhatóbbá teszi az adatokat, a tulajdonosok és a kereskedők számára egyaránt. Ezzel párhuzamosan a vevők is fenntartások nélkül vásárolhatják meg autójukat.

Online kapcsolódás és szoftver fokozza a vezetés élményét

Az Alfa Romeo úgy tekint a szoftverekre, illetve a kapcsolódásra, mint olyan tényezőkre, amelyek képesek fokozni a márka által mindig is a legfontosabbnak tekintett célt: a vezetési élményt. A Tonale ezért a létező legfejlettebb
technológiát alkalmazza, hogy hálózatba kapcsolt, komfortos utazási élménnyel egészítse ki az Alfa Romeóra jellemző vezetési élményt. A Tonale alapfelszerelésének része a vadonatúj infotainment rendszer. A testre szabható Android operációs rendszernek, valamint a vezeték nélküli frissítéseket (OTA) kínáló 4G mobil adatkapcsolatnak köszönhetően ez az új rendszer mindig a létező legfrissebb tartalmakat, funkcionalitást és szolgáltatásokat kínálja. A rendszer része a teljesen digitális 12,3″ kijelző, a 10,25″ elsődleges érintőképernyő, valamint egy kifinomult, gördülékenyen használható multitasking kezelőfelület. Ezek együtt lehetővé teszik, hogy a vezető minden funkciót irányítása alatt tartson, méghozzá anélkül, hogy ezek kezelése elvonná a figyelmét az útról.
A modern technológia a biztonságot és a kényelmet is szolgálja: 2. szintű autonóm vezetési funkció, valamint
olyan, új generációs, fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS), amelyek az Alfa Romeo filozófiájával összhangban avatkoznak közbe. A szoftverek itt is a márka DNS-ét erősítik: a középpontban változatlanul a vezető áll. Éppen azért minden rendszernek úgy kell működnie, hogy egy pillanatig se csorbítsák a vezetés örömét: minden helyzetben a vezetőnek kell uralnia a járművet.

Ultramodern villamosítás, a márka DNS-ének értékeinek ismertető jegye

A Tonale bevezetésével a márka belép a villamosítás világába. Ugyanakkor rettenthetetlen szemléletével
összhangban az Alfa Romeo új paradigmát állít fel: a villamosítás a márkát és annak DNS-ét szolgálja, hogy a XXI. század elvárásai szerint újraalkossa a sportosság fogalmát. Ezzel a márka elkötelezi magát a fenntartható mobilitás jövője iránt, miközben hű marad alapvető értékeihez. Az „EDIZIONE SPECIALE” fedélzetén mutatkozik be az új hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval szerelt, 130 lóerős hibrid hajtáslánc. Az ennek részét képező 48 voltos, 15 kW-os, 55 Nm-es ‘P2’ villanymotor akár egymaga, álló benzinmotorral is képes mozgatni a járművet.

Áttekinthető modellstruktúra: két felszereltségi szint, két opciós csomag

Az Alfa Romeo Tonale bevezetésekor átdolgozott modellstruktúrával lép piacra. Mindkét felszereltségi szint (Super és Ti) olyan, pontosan meghatározott tételeket sorakoztat fel, amelyek a legigényesebb ügyfelek elvárásait is kielégítik. Az Alfa Romeo semmihez sem fogható élményébe a Super felszereltségi szint jelenti a belépőt. Ezt a Sprint csomaggal szabhatják személyes ízlésükhöz az ügyfelek: a csomag számtalan, határozottan sportos hangvételű opciós tételt tartalmaz. Az inkább elegáns, karakteres stílust képviselő Ti felszereltségi szinthez a Veloce csomag társítható, amely a legmagasabb szintű teljesítményt és sportosságot biztosítja. A modellstruktúra leegyszerűsítésének logikájához igazodva a Tonale árképzése is egyértelmű, áttekinthető, lineáris stratégiát követ, amely a vásárlás pillanatától kezdve a jármű használatának és birtoklásának egész folyamatán át végig kíséri az ügyfelet. A Tonale „EDIZIONE SPECIALE” nettó vételára az összes jelentős európaipiacon azonos lesz.

gondtalanságot” megcélzó ajánlatok

Az exkluzív „EDIZIONE SPECIALE” bevezető modellváltozat a maximálisan gondtalan tulajdonosi élmény érdekében a lehető legjobb értéktartást biztosítja:

  • –  2+3 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. Fogyasztók esetében a jótállás 3+2 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia.
  • –  Mobilitási és vásárlási megoldások, az ügyfelek változatos elvárásaihoz és igényeihez igazítva.
  1. 1)  Pénzügyi lízing: magában foglalja az 5 éves gyártói garanciát
  2. 2)  Flottakezelői ajánlatok: magában foglalja az 5 éves gyártói garanciát + a karbantartást és a javításokat(időszakos és rendkívüli szervizlátogatások)

Az ügyfélélményt is teljes mértékben újraalkottuk: az ügyfelek nem csak az általuk kiválasztott márkakereskedésben rendelhetik meg a Tonalét, de az innovatív online platformra is regisztrálhatnak, ahol néhány egyszerű lépésben kifejezhetik azon szándékukat, hogy részesévé váljanak az Alfa Romeo Tonale világának.

A Tonale „EDIZIONE SPECIALE” hamarosan 160 lóerős hibrid hajtáslánccal is elérhető. Az ügyfelek az új online platformon keresztül fejezhetik ki érdeklődésüket az új modellváltozat iránt.