AutóAddikt Újdonságok Londonban, a Privé szalonban mutatkozott be a Genesis GV60

Londonban, a Privé szalonban mutatkozott be a Genesis GV60

A világ első autóba épített arcfelismerő technológiája ma debütált Európában a londoni Salon Privé kiállításon. A kizárólag a tisztán elektromos Genesis GV60 modellben elérhető Face Connect a kulcs nélküli biometrikus járműbejutás és motorindítás része.

A Genesis Face Connect lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy kizárólag az arcuk segítségével lépjenek be az autójukba – ez a technológia már világszerte több millió okostelefonon elérhető. Az autó b-oszlopában elhelyezett arcfelismerő szenzor és egy mélyen tanuló képfeldolgozó vezérlő segítségével a GV60 fizikai kulcs nélkül is zárható és nyitható.

A sofőröknek csak egyszer kell a fizikai kulcs, hogy beállítsák profiljukat az arcfelismeréses belépéshez, majd az autó elindul az ujjlenyomatukkal, miközben minden információ biztonságosan tárolódik a járműben lévő titkosított szoftveren keresztül, és HMI-n (ember-gép interfész) keresztül kezelhető. A járművezetők megnyugodhatnak, hogy semmilyen biometrikus adatot nem töltenek fel és tárolnak távolról.

A tavaly májusban debütált GV60 volt a Genesis első tisztán elektromos hajtású autója. A GV60 akár 321 mérföldes hatótávolságával, a 0-62 km/órás sebességgel mindössze négy másodperc alatt elérhető sebességével és azzal a képességével, hogy megfelelő körülmények között mindössze 18 perc alatt 10-80%-os töltöttségi szintről tölthető fel, a prémium design és technológia páratlan szintjét képviseli.

A Salon Privé London áprilisban három napon át kerül megrendezésre London szívében, a történelmi Chelsea Királyi Kórház gyepén, és a legnagyobb szuperautók, sportkocsik és luxusautók látványos gyűjteménye. A legnevesebb márkák mellett a Concours de Vente keretében több mint 60 lenyűgöző klasszikus autó is felsorakozik a kiállításon – és mindegyik ott és akkor megvásárolható.

„Az arcfelismerő és biometrikus technológia alkalmazása a Genesis GV60-ban nemcsak a Genesis, hanem az egész iparág számára az autózás következő generációját jelenti” – nyilatkozta Andrew Pilkington, a Genesis Motor UK ügyvezető igazgatója. „Az ilyen korszerű innovációk egyszerűen bizonyítják mind a Genesis elkötelezettségét ügyfelei iránt, hogy személyre szabott és zökkenőmentes élményt kínáljon, mind pedig azt, hogy mennyire elkötelezett az Egyesült Királyság és az európai piac iránt.”

A 2023-as Genesis GV60 már megvásárolható Premium, Sport vagy Sport Plus kivitelben, és személyre szabható az online konfigurátor segítségével, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy számos szín- és felszereltségi opció közül választhassanak, valamint válogathatnak a kiválasztott számú frissítőcsomagok közül.