AutóAddikt Újdonságok Már kapható az új Volkswagen Sharan

Már kapható az új Volkswagen Sharan

Az új műszaki megoldások sorával felvértezett Volkswagen Sharan már elérhető a Volkswagen kereskedésekben.

volkswagen_sharan_2015_autoaddikt

Számos új kényelmi és vezetői segédrendszer avatja a családbarát egyterűt szegmensének egyik legkorszerűbb modelljévé. Rövid szöveges üzenetek felolvasása illetve biztonságos küldése a Sharan nagyméretű kijelzőjén és hibátlan navigáció: mindez lehetséges a Volkswagen által kínált Car-Net online szolgáltatásai jóvoltából. Ehhez társulnak még az akár 15 százalékkal takarékosabb benzin- és dízelmotorok. Az új modell kínálta magasabb felszereltség, kényelem és biztonság ellenére az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.

Az új Volkswagen Sharan a második generációs Moduláris Infotainment Rendszerrel (MIB) érkezik, amely a kapcsolódási lehetőségek legmagasabb szintjét kínálja az ügyfelek számára. A Sharan az egyik első olyan Volkswagen modell, amelyben a Car-Net és az App Connect funkciók is rendelkezésre állnak. A MirrorLinkTM, az Android AutoTM (Google) és a Car PlayTM (Apple) technológiák segítségével a legkülönbözőbb alkalmazások integrálhatók az új infotainment rendszerbe és biztonságosan megjeleníthetők a jármű nagyméretű kijelzőjén. A Volkswagen Guide & Inform online szolgáltatásai olyan funkciókat nyújtanak emellett, mint például az aktuális torlódási jelentések, a környező parkolóházak szabad helyeinek száma vagy a legolcsóbb üzemanyagtöltő állomások. További előny, hogy egy időben két telefonnal is összekapcsolódhat a rendszer, így például lehetőség nyílik egy üzleti és egy személyes célra használt készülék csatlakoztatására is.

A felszereltség bővítése és biztonsági rendszerek kínálatának szélesítése központi szerepet játszik egy olyan hosszú utakra tervezett modellnél, mint a Sharan. A műszakilag is továbbfejlesztett Sharan például az alapfelszereltség részeként kínálja a másodlagos ütközésvédelem rendszerét. Ez az integrált biztonsági rendszer részeként egy balesetet követően – amennyiben a vezető nem reagál – működési határain belül önműködően lefékezi az autót. Ezzel hatékonyan mérsékelheti egy másodlagos ütközés erejét illetve megelőzheti azt. Az új Sharan alapfelszereltségéhez tartozik továbbá az Auto-Hold funkciót is kínáló elektronikus rögzítőfék. Ezen kívül felár nélkül választhatnak a Sharan tulajdonosok az új anyagkínálatból (Trendline és Comfortline szinten), élvezhetik a megújult műszerfalat, a még jellegzetesebb világítási képet alkotó, immár LED-technikájú újrakomponált hátsó lámpatesteket és a Composition Colour infotainment rendszert is.

Ezen kívül az új Volkswagen Sharan modellhez számos további új vezetéstámogató rendszer is elérhető. Ilyen például a városi vészfék-funkcióval felszerelt Front Assist környezetfigyelő rendszer, a sávtartást segítő Lane Assist, a követési távolságot automatikusan szabályzó ACC rendszer, a harmadik generációs parkoló-asszisztens, amely a ki- és beállást segíti vagy a holttér-érzékelő, amely sávváltáskor a holttérben található járművekre figyelmeztet.

Teljesen megújultak az új Sharan kínálatában szereplő erős, mégis hatékony benzines (TSI) és dízel (TDI) erőforrások. A turbófeltöltéses közvetlen befecskendezésű motorok most akár 15 százalékkal takarékosabbak és megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak. A TSI aggregát 110 kW (150 lóerő) teljesítményt kínál. A dízel erőforrások kínálata kettő teljesítményszintet ölel fel: 110 kW (150 lóerő, plusz 10 lóerő, összkerékhajtással is elérhető) illetve 135 kW (184 lóerő, plusz 7 lóerő). Mindegyik erőforrás kombinálható hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval is, amely az üzemanyag-takarékos “vitorlázást” (gázelvételnél a tengelykapcsoló nyitásával a motor leválasztása) is lehetővé teszi.

HIRDETÉS
Előző cikkVadonatúj BMW modellek közt vezényelték le az ötödik Mission: Impossible világpremierjét
Következő cikkElárverezték az első kecskeméti gyártású Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modellt