AutóAddikt Újdonságok Mazda CX-5: legyártották az egymilliomodik darabot

Mazda CX-5: legyártották az egymilliomodik darabot

A Mazda új mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a gyártósorról április végén legördült az egy milliomodik Mazda CX-5.

mazda_cx_5_2015_autoaddikt

A gyár legkedveltebb szabadidő-autója kevesebb, mint 3 és fél év alatt érte el ezt az eredményt, 2011 végén kezdődő gyártásától számítva. A CX-5-ön kívül csak egy modell érte el gyorsabban ezt a gyártási számot, ez pedig a Mazda3.

A Mazda 2012 februárjában piacra lépő modellje a leggyorsabban növekvő szegmensben szerepel sikerrel. A Mazda első kompakt szabadidő-autója volt, mely karosszériája alatt a SKYACTIV technológia elemeit rejtette, vonalait pedig a KODO – A mozgás lelke formanyelv határozta meg. A CX-5 egy új modellgeneráció úttörője volt, mely újra pozitív pályára állította a Mazdát. A modell több mint 60 díjat mondhat magáénak világszerte, olyanokat, mint a 2012/13 Japán Év Autója díj, vagy a legkedveltebb japán SUV elismerése 2012-ben és 2013-ban. A CX-5 sok európai piac – köztük Németország** – legsikeresebb Mazda modellje. 2012-es hazai bevezetése óta minden évben jelentősen növekszik az eladott darabszám (pl. 2014-ben 55%-kal haladta meg a 2013-as eladott darabszámot, s idén is dinamikusan növekszik tovább).

„Nagy örömömre szolgál, hogy a CX-5 három év és öt hónap alatt elérte ezt a gyártási darabszámot” – mondta Masashi Otsuka, a CX-5 programmenedzsere. „Szeretném kifejezni hálámat azon munkatársaim felé, akik mindezt lehetővé tették. Elkötelezett célunk, hogy a modellt továbbfejlesszük a jövő számára, és biztosítsuk, hogy az aktív életstílust folytató vásárlóink továbbra is e modell mellett döntsenek, valamint további ügyfeleket nyerjünk meg vele a márkának.”

A Mazda CX-5 kezdetben a Mazda ujina-i telephelyén készült, mostanra már Kínában, Oroszországban, Malajziában és Vietnam-ban is gyártják.