AutóAddikt Hírek Meghosszabbítják a Ford GT gyártását a nagy érdeklődésre való tekintettel

Meghosszabbítják a Ford GT gyártását a nagy érdeklődésre való tekintettel

A Ford Motor Company bejelentette, hogy mintegy két évvel meghosszabbítja az ultranagy teljesítményű Ford GT gyártását, hogy kielégítse a vásárlók minden várakozást felülmúló érdeklődését.

A vállalat így összesen 1350 darab Ford GT megépítését tervezi, és bizonyos piacokon november 8-tól egy hónapon át újra fogadják a szupersportkocsira leadott megrendeléseket.

A leendő vásárlók a FordGT.com honlapon adhatják be jelentkezésüket, amelynek elfogadása után a Ford GT ügyfélszolgálat mindvégig szorosan együttműködik majd velük, hogy a vásárlás élménye kivételes és teljesen személyre szabott legyen.

A Ford korábban azt tervezte, hogy négy év alatt 1000 ilyen jármű készül majd el. Az ikerturbós 3,5 literes V6-os EcoBoost motorral* hajtott, aktív aerodinamikai megoldásokat felvonultató, karbonszálas szerkezetű és 347 km/óra végsebességű autó gyártása 2016 decemberében kezdődött.

Európában eddig 80 vásárló kapta meg a saját igényei szerint kialakított, kifejezetten rá szabott autóját.

A Ford nemrégiben az új Ford GT Heritage Edition kivitelt is bemutatta, ezzel emlékezve meg a GT40 modell 50 évvel ezelőtti, 1968-as és 1969-es Le Mans-győzelmére; a limitált szériás Gulf Oil fényezés az autóversenyzés leghíresebbé vált versenyautó-színeit idézi a Heritage Blue és a Heritage Orange színárnyalatokkal.

A sikeres európai jelentkezők 2020 és 2022 között vehetik majd át megrendelt Ford GT-jüket.