AutóAddikt Hírek Az új Citroën Berlingo és az új Citroën C4 Cactus bekerült az...

Az új Citroën Berlingo és az új Citroën C4 Cactus bekerült az Autobest döntőjébe

Az európai Autobest díj zsűrije több, mint 20 modellt felvonultató mezőnyből választotta ki a 6 döntőst. A Citroënnek két finalistája is van ebben a rangos versenyben: az új Citroën Berlingo és az új Citroën C4 Cactus egyaránt döntősök. A díj 18 éves története során ez az első alkalom, hogy egy gyártó két modellje is a fináléba került. Az Autobest az Európa legjobb vétele 2019 díjának nyertesét december 15-én hirdeti ki.

Az Autobest 2001 óta minden évben megválasztja az év legjobb autóvételét (Best Buy Car of Europe). Az új Citroën Berlingo és a Citroën C4 Cactus a 6 finalista közé jutott, így versenyben vannak a 2019 legjobb autóvétele díjért. A díj fennállása óta a Citroën az első konstruktőr, amelynek 2 döntős modellje van.

A Berlingo 2017-ben 17 országban volt a legkelendőbb Citroën modell. A C3 után ez a márka második legnagyobb számban eladott autója. Európában a második legnépszerűbb modul egyterű, amelynek haszonjármű változata még mindig piacvezető. 1996-os megjelenése óta több, mint 3,3 millió darab Berlingót gyártottak. A legújabb generáció, amelyet az ügyfelek megváltozott elvárásai inspiráltak, tökéletes illusztrációja a márka új « Inspired by you » szlogenjének. A sokoldalú új Citroën Berlingo okos választás a családok, de akár az idősebb vevőkör számára is, akik a tágas és funkcionális utastér miatt ideális társra lelnek benne aktív életmódjukhoz.

A sajátos egyéniségű új C4 Cactus egy szuperkényelmes ferdehátú modell. Ez a kompakt 5 ajtós az előző generációs C4 Cactus továbbfejlesztéseként szintet lép a technológia és a motorválaszték terén is, igazi megkülönböztető jegye azonban kényelme. A Citroën Advanced Comfort® fejlesztési program eredményeként az új C4 Cactus progresszív hidraulikával ellátott komfortfutóművel (Progressive Hydraulic Cushions® – PHC) és Advanced Comfort ülésekkel rendelkezik. A „repülő szőnyeg érzés” ezzel széles kör számára vált elérhetővé.

A versenyben lévő autókat 31 ország 31 szakértő újságírója fogja hamarosan értékelni 13 kritérium alapján, amelyeknek része az ár-érték arány, a dizájn, a kényelem, a technológiai tartalom, valamint a szolgáltatások minősége és az alkatrészek elérhetősége is a kereskedőhálózatban.

A 6 döntőssel november 27-én és 28-án végzett összehasonlító teszteket követően a legtöbb szavazatot kapott modell elnyeri a rangos szavazás díját.