AutóAddikt Újdonságok Mindegyik modellsorozatát frissíti a MINI idén nyáron

Mindegyik modellsorozatát frissíti a MINI idén nyáron

2018 júliusától a brit prémiumgyártó összes benzinmotorral szerelt modellje részecskeszűrőt kap, a MINI Clubman és a MINI Countryman opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán pedig a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik. Érkezik a vadonatúj Connectivity Csomag és az alapfelszereltség részeként kínált automata fényszóróvezérlés is.

2018 nyarától a MINI modellpalettáján számos technológiai újítás fokozza tovább a vezetés élményét és a hajtáslánc hatékonyságát. Júliustól a brit prémiumgyártó a háromajtós MINI, az ötajtós MINI, a MINI Cabrio, a MINI Clubman és a MINI Countryman összes benzinmotorral hajtott modelljét részecskeszűrővel szereli fel, amelynek köszönhetően a modellek a jelenlegi legszigorúbb emissziós szabvány, az Euro 6d-TEMP előírásainak is maradéktalanul megfelelnek. A MINI ezzel még tovább optimalizálja aktuális modellpalettája átlagos károsanyag-kibocsátási értékét. A MINI Clubman és a MINI Countryman dízelmotorral szerelt változatai már 2018 márciusától teljesítik az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány követelményeit, az optimalizált kipufogógáz-emisszióról ugyanis nem csupán dízel részecskeszűrő és nitrogénoxid-megkötő katalizátor, de karbamid-befecskendezéssel (AdBlue adalékanyag) dolgozó SCR rendszer (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) is gondoskodik.

Sőt mi több, 2018 júliusától a brit prémiummárka még tovább fejleszti a MINI Clubman és a MINI Countryman benzinmotorjait: az optimalizált MINI TwinPower Turbo technológia minden korábbinál alacsonyabb üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket garantál. A két modellsorozat opcionális extrafelszereltségeinek portfóliója ráadásul a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóval bővül.

Magával ragadó váltási dinamika és optimalizált, kimagasló menetkomfort: bemutatkozik a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó

Rendkívül gyors sebességváltás és kivételesen magas fokú belső hatékonyság jellemzi a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót, amely 2018 júliusától a prémium kompakt szegmensben kínált MINI modellek opcionális extrafelszereltségeit összesítő palettára is felkerül. A két tengelykapcsoló alkalmazása intenzív gyorsítások közepette is nyomatékvesztéstől mentes teljesítmény-leadást garantál, a motorsport élvonalából érkező hajtáslánc-fejlesztési alapelv így nem csupán a vezetés élményét, de az automatizált sebességváltás komfortját is fokozza. Haladás közben a technológia harmonikusan, alig hallható módon kapcsolgat a hét sebességi fokozat között, a két tengelykapcsoló ráadásul felváltásoknál és visszakapcsolásoknál is mindvégig tehermentesíti a motort. A hétfokozatú Steptronic automataváltó duplakuplungjának köszönhetően az automata motorindító és –leállító (Auto Start / Stop) opció, illetve a hajtáslánc vitorlázó funkciója is minden korábbinál hatékonyabban működik. A navigációs rendszerrel felszerelt modellek esetében a váltóvezérlő elektronika a navigációs rendszerrel is szorosan együttműködik, a technológia így a vezetés minden pillanatában az autó előtt álló útszakasz sajátosságai szerint kapcsolja az ideális sebességi fokozatot. A hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót a MINI ügyfele egy elektronikusan működő előválasztó karral vezérelheti.

A hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó 2018 júliusától válik elérhetővé a MINI Clubman és a MINI Countryman benzinmotorral szerelt modellváltozataihoz. A hatékonyságra optimalizált erőforrásokat a brit prémiumgyártó már az alapfelszereltség részeként részecskeszűrővel szereli fel, amellyel a motorok maradéktalanul teljesítik az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóval felszerelt MINI Cooper Clubman 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,7 liter, míg kilométerenkénti károsanyag-kibocsátása 130 gramm. A MINI Cooper S Clubman modell esetében ezek az értékek 5,8 literre és 133 grammra módosulnak. Az innovatív automataváltóval dolgozó MINI Cooper Countryman átlagos 100 kilométeren 5,8 – 5,9 liter benzint éget el, kilométerenkénti 132 – 134 gramm károsanyag-kibocsátás mellett. A MINI Cooper S Countryman esetében ezen értékek 6,0 literre és 136 – 138 grammra módosulnak. Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

A MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper S Countryman modellek opcionális extrafelszereltségei közé a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is felkerül, amely még gyorsabb sebességváltásokat garantál. A technológiát kormány mögötti váltófülekkel egészíti ki a gyártó, hogy a MINI ügyfele bármelyik vezetési szituációban kiélvezhesse a manuális sebességváltás élményét.

Varázslatos hangzás és tökéletes kapcsolat: Connectivity Csomag a MINI Clubman modellhez

2018 júliusától a MINI Clubman modellhez a vadonatúj Connectivity Csomag (Connectivity Package) is elérhetővé válik, amely a szórakoztatás és az intelligens járműkapcsolat lehető legmagasabb szintjét váltja valóra. A csomag prémium minőségű navigációs és kommunikációs funkciókkal, varázslatos hangzással, kivételes vezérlési komforttal és átfogó funkcionalitással kényezteti a brit prémiummárka ügyfelét, az opcionális extrafelszereltég részeként 8,8” átmérőjű érintőképernyővel dolgozó Connected Navigation Plus kiegészítőkkel. A Connectivity Csomag része továbbá a MINI Connected XL és a vezeték nélküli okostelefon-töltés is.

A DAB tuner a kivételes hangminőségű digitális rádióállomások fogadását is lehetővé teszi, a tökéletes hangzásról pedig a Connectivity Csomag részeként megrendelhető Harman Kardon zenerendszer gondoskodik – tizenkét hangszóróval, nyolccsatornás digitális erősítővel és 360 watt maximális teljesítménnyel.

Automata fényszóróvezérlés a MINI Clubman és a MINI Countryman alapfelszereltségének részeként

2018 nyarától a MINI Clubman és a MINI Countryman széleskörű alapfelszereltsége még tovább fokozza a vezetés kényelmét és biztonságát: a prémium kompakt szegmens két MINI modelljét mostantól automata fényszóróvezérléssel szereli fel a gyártó, amely a jármű környezetének fényviszonyai szerint, magától aktiválja a MINI fényszóróit és hátsó lámpáit. Idén júliustól a MINI Clubman és a MINI Countryman tulajdonosai így egy újabb állásba kapcsolhatják a fényszóró vezérlőjét: az automata fényszóróvezérlést egy szimbolikus „A” betű jelöli. Ez esetben a technológia nem csupán éjszaka és szürkületkor kapcsolja be automatikusan a MINI modell fényszóróit és hátsó lámpáit, de rossz látási viszonyok közepette, alagútba érkezve és sötét, többemeletes parkolóházakban bolyongva is.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.