AutóAddikt Hírek MINI szalonnal bővült Magyarország egyik legrégebbi BMW márkakereskedése, a pécsi Schneider Autóház

MINI szalonnal bővült Magyarország egyik legrégebbi BMW márkakereskedése, a pécsi Schneider Autóház

Közel százmillió forintos beruházással készült fel portfóliója bővítésére a BMW-vel 27 éve kapcsolatban álló pécsi Schneider Autóház. Az eddig BMW, BMW M és BMW i márkákat forgalmazó kereskedés új szalonjában már a MINI modelljeit is megtalálhatják az ügyfelek.

A Schneider Autóház Kft. története Pécsett található telephelyének és szalonjának 2015-ös teljes körű fejlesztését és bővítését követően, idén szeptember 27-én újabb mérföldkőhöz érkezett: a cégcsoport kínálatában az eddig elérhető BMW, BMW M és BMW i modellek megjelent a MINI portfóliója is, melyet egy új, 250 négyzetméteres bemutatóteremben találhatnak meg a brit prémiummárka ügyfelei.

„Az új MINI szalon a Schneider Autóház Kft. közel százmillió forintos beruházásában felépült 400 négyzetméteres épületben kapott helyet, melybe a cégcsoport marketing irodája is beköltözött. Autóházunk az egyik legnagyobb, immár 27 éves múlttal rendelkező, stabil partnere a BMW-nek Magyarországon. Sikerünket nemcsak az értékesített autók mennyisége, hanem az immár háromszor kiérdemelt „Az Év Márkakereskedője” elismerés is bizonyítja, melyet 1999-ben, 2003-ban és 2014-ben nyertünk el. Az új MINI márkakereskedés a BMW szalonnal szemben a Pécsváradi úton nyitja meg kapuit, és mint ilyen, az első teljes egészében a BMW-től különálló kereskedés az országban” – mondta el Schneider János ügyvezető tulajdonos a megnyitó alkalmával.

A megnyitó egyedi programjaként a meghívottak egy esti tesztvezetés alkalmával próbálhatták ki a MINI összes modelljét, úgy, mint a megújult 3 és 5-ajtós, valamint Cabrio modelleket, az új színnel gazdagodott MINI Clubman Cooper S-t és a márka vagány szabadidőautóját a Countrymant. Az esti fényekben különsen látványosak voltak a teljes kört formáló első LED fényszórók, valamint a MINI kínálatában megtalálható szintén LED-es brit zászló motívumot formáló hátsó világítótestek.

„A MINI márka egyenletes, fejlődő teljesítményt mutat Magyarországon, idén augusztus végéig közel kétszer annyi autót adtunk el, mint két éve hasonló időszakban. A Schneider Autóház Kft. pécsi MINI bemutatótermével tovább bővül az országos hálózat, immár Budapest, Győr és legutóbb Miskolc mellett, a baranyai megyeszékhelyen is van márkaképviselet, így bízunk benne, hogy a MINI hazai sikereihez Pécs is hathatósan hozzájárulhat” – mondta el Oros Attila a BMW Group Magyarország MINI márkavezetője a szalonnyitás alkalmával.