AutóAddikt Magazin Négyszáz BMW i3 egészíti ki Koppenhága tömegközlekedését

Négyszáz BMW i3 egészíti ki Koppenhága tömegközlekedését

Miután a DriveNow autómegosztó szolgáltatás németországi, nagy-britanniai és egyesült államokbeli járműflottáiban sikeresen debütáltak a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modellek, a bajor gyártó 2015. szeptember 3-án további négyszáz BMW i3-at állít nemzetközi flottája szolgálatába, ezúttal Koppenhágában.

bmw_i3_koppenhaga_autoaddikt

Az elektromos kisautókból álló közlekedési hálózat első ízben jelenik meg Dánia fővárosában, ahol a tömegközlekedési eszközökkel összehangolva emeli majd a nagyvárosi mobilitás színvonalát. A BMW i almárka világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő prémium modellje, a jövő járműtechnológiai megoldásaival felvértezett BMW i3 a nagyvárosokban élő emberek személyes mobilitását hivatott elősegíteni, minden szempontból környezetbarát, hatékony módon.

A BMW i úttörő lehetőségeket lát az elektromos autók közösségi megosztásában, hiszen a környezetbarát járművek kényelmes, közvetlen és pénztárcabarát közelsége jelentős lépés az elektromos mobilitás tömeges elterjedése felé vezető úton. Mi több, az elektromos modellek közösségi megosztásával nem csupán a forgalomban résztvevő járművek száma, de a nagyvárosok légszennyezettsége is csökken, ami jobb életminőséghez vezet.

A tömegközlekedési szolgáltatásokat nyújtó British Arriva PLC vállalatcsoport dániai leányvállalata, az Arriva Dánia 50 százalékos részesedéssel a legnagyobb busztársaság Koppenhágában.

A BMW i3 az elektromos autók közösségi megosztásának tökéletes főszereplője: azon túl, hogy meghajtásáról teljesen elektromos, ezáltal százszázalékosan környezetbarát hajtáslánc gondoskodik, ez a világ első négykerekűje, amelyet több lehetőségből építkező útvonaltervező funkcióval láttak el. Mint ilyen, a BMW i3 navigációs rendszere útvonaltervezéskor nem csupán az autó lehetőségeit, de a városban működő összes tömegközlekedési eszközt is figyelembe veszi, az aktuális menetrend szerint.

„Koppenhágába már most megérkezett a jövő mobilitása, amely személyre szabott, globálisan összehangolt, csendes és környezetbarát. Boldogok vagyunk, hogy Dánia fővárosába is elhozhattuk a BMW i3 kvalitásait és vele a jövő mobilitási koncepcióját” – mondta Dr. Bernhard Blättel, a BMW Group mobilitási szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének vezetője. „Nem a versenyszellem hajt minket, sokkal inkább, hogy sikeresen együtt tudjunk működni a tömegközlekedési vállalatokkal, egy ügyfélközpontú, hosszú távon fenntartható, hatékony nagyvárosi mobilitási koncepciót kínálva” – tette hozzá az Arriva tömegközlekedési szolgáltatóval megkötött együttműködés kapcsán.

„Roppantul büszkék és nagyon boldogok vagyunk, amiért erős üzleti partnereinkkel tető alá hozhattuk eme innovatív mobilitási megoldást Koppenhágában. Biztos vagyok benne, hogy az emberek meglátják a DriveNow autómegosztó szolgáltatásban rejlő egyedülálló lehetőségeket és élvezni fogják a teljesen környezetbarát közlekedést. Az elektromos autók közösségi megosztása meghozza az elektromos járművek globális áttörését” – fogalmazott Nikolaj Wendelboe, az Arriva Dánia vezérigazgatója.