AutóAddikt Magazin Oliver Zipse a BMW Group igazgatótanácsában

Oliver Zipse a BMW Group igazgatótanácsában

A BMW AG felügyelő bizottságának csütörtöki ülésén Oliver Zipse-t választották meg a BMW Group igazgatótanácsának új, gyártásért felelős tagjává, amely pozíciót 2015. május 13-i hatállyal, a vállalatcsoport vezetőinek éves ülését követően kezdi az új vezető.

oliver_zipse_bmw_group

Oliver Zipse a feladatokat elődjétől, Harald Krügertől veszi át, aki a vállalatcsoport vezetőinek éves ülését követően az igazgatótanács elnöki székében foglal majd helyet.

„Oliver Zipse átfogó tapasztalatra tett szert a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatával kapcsolatban. Döntésünk biztosítja a zökkenőmentes folytonosságot a gyártásirányítás, és mint ilyen, a vállalatcsoport tartós fejlődési sikertörténete terén” – mondta Prof. Joachim Milberg, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke a csütörtöki ülés után.

Oliver Zipse korábban fejlesztéssel, gyártással és termeléstervezéssel kapcsolatos feladatokat látott el Münchenben és a BMW Group dél-afrikai régiójában, majd 2007-ben az oxfordi gyár ügyvezető igazgatójává nevezték ki. 2009 és 2012 között a vállalatcsoport műszaki tervezéséért felelt, mielőtt a BMW Group vállalati tervezéséért és termékstratégiájáért felelős vezetőnek nevezték ki.