AutóAddikt Hírek Remekül halad a BMW Group Gyár Debrecen építése, egyre több épület sziluettje...

Remekül halad a BMW Group Gyár Debrecen építése, egyre több épület sziluettje látszik már

A BMW Group Gyár Debrecen építkezése látványos fázisába lépett: az M35-ös autópályán haladva láthatjuk, hogy az épületek is fokozatosan formát öltenek.

Az üzem központi egységeként szolgáló Kommunikációs Központ esetében jelenleg a szerkezeti épülethéjat húzzák fel, valamint megkezdődtek a belső műszaki és szerelési munkálatok is. A Kommunikációs Központ számos funkciót tölt majd be: itt kap helyet az üzem legtöbb irodája, a kollégák egészségügyi ellátását végző Egészségközpont, illetve az étterem is.

A BMW Group gyáraiban világszerte több ezer munkavállaló étkezik nap mint nap, és ezen tapasztalatokra építve az éttermek folyamatosan fejlesztik kínálatukat és szolgáltatásaikat, amiből a debreceni egység kantinja is profitálhat majd: a munkatársakat változatos menük és egészséges, jelentős részben fenntartható forrásból származó alapanyagokból készült ételek várják. Sőt, az étterem munkatársai az ételek elkészítése során kiemelt figyelmet fordítanak a különböző ételintoleranciákra, az allergének kezelésére.

Megkezdődtek a belső munkálatok a Képzési Központnál is, ahol hamarosan bezárul a külső épülethéj. Ez az épület ad majd otthont a szeptemberben induló, helyi oktatási partnerekkel kialakított duális képzésnek is, melynek keretében száz technikus tanuló csatlakozik a debreceni csapathoz. A BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programjába jelenleg is várják az érdeklődő diákok jelentkezését.

A 2022 novemberében bejelentett, 500 munkahelyet teremtő akkumulátor-összeszerelő üzem építési munkálatai is a tervek szerint haladnak, már állnak az épület vázát adó oszlopok. Ebben az csarnokban szerelik majd össze a BMW Group hatodik generációs akkumulátorcelláit, amelyek később az autók padlólemezébe kerülnek – ez lesz a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE modellek szíve.

Az építési munkálatok mellett a BMW Group Gyár Debrecen toborzási aktivitása is egyre intenzívebb, jelenleg is mintegy 70 nyitott pozícióra közel 400 munkatársat keresnek. Az elérhető pozíciók folyamatosan frissülő listája, valamint a jelentkezési felület a https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html oldalon érhető el.