AutóAddikt Exkluzív DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés projekt DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 50. lapszám: a pótkerék felnijének belső...

DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 50. lapszám: a pótkerék felnijének belső része, csomagtér rugószárja, csavarhúzó

Még csavarhúzót is kaptunk a DeAgostini Wartburg 353 1:8 50-ik lapszámához. Zseniális!

Nem semmi, hogy már az ötvenedik lapnál jár a Wartburg modell építése, és ennek megfelelően remekül is halad a folyamat. E lapszámmal összeraktuk a pótkereket, és a helyére illesztettük, egyenesen a csomagtartóba.

A már meglévő szíjat átfűztük az összeszerelt felnin, majd a csatot is ráapplikáltuk, végül az egészet az oldalfalhoz rögzítettük. Az átfűzés egyébként nem volt egyszerű folyamat, mivel nagyjából olyan volt, mintha mikrocérnát fűznánk át egy hatványozottan mikrotű fokán. Megoldottuk.

Utána ismét sziszifuszi munka következett, ugyanis a csomagtértető zárját kellett összerakni, milliméteres alkatrészekből. A zárnyelvre ráhelyeztük a rugót, majd a zártokba rakva két apró csavarral fogattuk fel mindkét oldalon. Miután elkészültünk vele, felcsavaroztuk a hátfal megfelelő helyére.

A 49. lapszám nem igazán tartogatott sok mindent, mindössze a pótkerék gumiabroncsa, plusz a felni külső lemezfelülete érkezett. DeAgostini Wartburg 353 1:8 építésünk, hétről-hétre az Autóaddikton.