AutóAddikt Magazin Renée Fleminget a BMW Group Magyarország szállította Budapesten

Renée Fleminget a BMW Group Magyarország szállította Budapesten

A nem kevesebb, mint négyszeres Grammy-díjas Renée Fleming hatalmas sikert aratva, klasszikus ária- és dalestet adott január 21-én az Erkel Színházban. A harmincéves pályafutása során a világ legfontosabb színpadain fellépő amerikai szopránt az Opera intézményi partnere, a BMW Group Magyarország szállította Budapesten.

A New York-i Metropolitanben több mint kétszázszor fellépő, Barack Obama beiktatási ceremóniáján is éneklő, repertoárjában három évszázad zeneszerzőinek mintegy 50 operáját felvonultató Renée Fleming másodszor lépett színpadra Magyaroszágon. Az Erkel Színházban 2017. január 21-én megrendezett klasszikus, zongorás koncerten többek között Brahms, Massenet, Fauré, Saint-Saëns, Delibes, Verdi, Tosti, Donaudy, Cilea és Leoncavallo művei hangzottak el.

A világszerte ünnepelt énekesnőt budapesti tartózkodása során az Operához a BMW Art&Culture program keretében 2015 februárjában intézményi és kizárólagos autóipari partnerként csatlakozó BMW Group Magyarország egy 7-es sorozatú BMW-vel szállította.

A bajor gyártó zászlóshajóának szerkezeti felépítése a BMW i modellekben alkalmazott úttörő járműtechnológián alapuló innovatív Carbon Core rendszeren alapszik, amely amellett, hogy csökkenti a jármű tömegét, minden korábbinál erősebbé és merevebbé teszi a karosszéria vázát.

A 7-es sorozatban mutatkoztak be először olyan újdonságok, mint a gesztusvezérlés vagy a távirányítású parkolás, de kategóriájában szintén először vált elérhetővé a lézervilágítás is. A BMW legnagyobb modellje kétféle karosszériaváltozattal rövid és nyújtott tengelytávval, 4-féle erőforrással, valamint a BMW legfrissebb kortárs luxust magán hordozó formatervével érhető el Magyarországon.

A BMW Art&Culture program történetének negyven évében, a BMW Group több mint száz kulturális partneri viszonyt épített ki világszerte a modern és kortárs művészeti irányzatok, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a formatervezés területén, a művészeti értékek hosszú távú fenntartásának érdekében.

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz – ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

HIRDETÉS
Előző cikkA Ford GT kínálja minden eddigi sorozatban gyártott Ford közül a legmagasabb végsebességet és leggyorsabb köridőt
Következő cikkA Volkswagen klímakomfort szélvédője fűtőszálak nélkül is tökéletes kilátást nyújt