AutóAddikt Magazin Škoda tartozékok a hideg, téli időjáráshoz hangolva

Škoda tartozékok a hideg, téli időjáráshoz hangolva

A téli időszak sajátos kihívásokat tartogat az autósok számára, a Škoda kínálatában azonban minden helyzetre találhatunk megfelelő kiegészítőt. Ezen kívül a márka modelljei számos olyan Simply Clever megoldással rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a hétköznapokat, különösen a téli hónapokban. Lehet havazás vagy napsütés, jég vagy fagy, a Škoda modellek vezetői és utasai biztonságosan és kényelmesen utazhatnak.

skoda-superb-teli-kiegeszito-autoaddikt

Minden autós ismeri azt a bosszantó érzést, amikor 0 fok alá csökken a hőmérséklet éjszaka és az ablakok befagynak. Ekkor persze kezdetét veszi a jégkaparó utáni kutatás. Ez azonban a Škoda Fabia, Fabia Combi, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Octavia Combi, Superb és Superb Combi tulajdonosok számára nem lehet probléma, ezek a modellek ugyanis a szériafelszereltség részeként az üzemanyagtank sapkájában elhelyezett jégkaparóval gördülnek le a gyártószalagról.

További hasznos társ a téli időben a márka összecsukható hólapátja. Ez az alumínium ötvözetből készült praktikus eszköz három részre szedhető és így könnyen tárolható. A téli kikapcsolódásnál jól használható kiegészítő a sízsák, amely gondoskodik a sílécek tiszta tárolásáról és szállításáról az autóban. Az Octavia és a Superb modellek ezen felül rendelkeznek praktikus, a csomagtér felől is kireteszelhető, lehajtható üléstámlákkal. Amennyiben a síléceket nem a belső térben kívánjuk szállítani, az alumínium profilból készült, tetőcsomagtartóhoz rögzíthető, zárható sí- és snowboardtartó a tökéletes megoldás. Ugyanígy a tetőcsomagtartóhoz erősíthető a tágas, zárható sí- és snowboard szállítására alkalmas tetőbox, amely 380 literes űrtartalmával akár öt pár síléc vagy négy snowboard tárolására is tökéletes.

És hogy a csomagtér is tiszta maradjon a havas csizmák és sílécek után, a Škoda modellre szabott csomagtér-szőnyegeket kínál minden típushoz. A gumi csomagtér-szőnyeg alakja követi a csomagtér formáját és nem igényel külön rögzítést, könnyedén eltávolítható és tisztítható.

A kétoldalú gumi és kárpit bevonatú csomagtér szőnyeg pedig a Škoda Rapid, a Rapid Spaceback, a Yeti, az Octavia, az Octavia Combi és a Superb modelleknél garantálja, hogy a csomagtér mindig tiszta maradjon. A kétoldalú szőnyeg egyik felén kárpitozott borítás, míg a másik oldalon egy kosz- és víztaszító anyaggal bevont felület található. Az összes Škoda modellben megtalálható erős és szintén kosztaszító gumiszőnyegek szintén ebből az anyagból készülnek.

Az őszi és téli évszakban való biztonságos közlekedésért a Škoda vonzó komplettkerék illetve gumiabroncs garnitúrákat kínál minden modellsorozatához. A kínálatban szerepel továbbá a kerekek tárolására alkalmas zsák is, amely a használaton kívüli kerekek és abroncsok tiszta és rendezett elhelyezését biztosítja. Az extrém időjárási körülményekre gondolva a márka manuálisan felhelyezhető hóláncot is kínál a Škoda tulajdonosoknak.

Az összkerékhajtású járművek különösen nagy előnnyel indulnak csúszós talajon vagy durva, egyenetlen terepen. A kompakt illetve középkategóriában a Škoda büszkélkedhet az egyik legtetszetősebb összkerékhajtású flottával Európában. A márka 4×4 hajtású kínálata jelenleg kilenc modellt és modellváltozatot ölel fel: a Škoda Octavia 4×4, a Škoda Octavia Combi 4×4, a Škoda Octavia RS 4×4, a Škoda Octavia Combi RS 4×4, a Škoda Octavia Scout, a Škoda Yeti 4×4, a Škoda Yeti Outdoor 4×4, a Škoda Superb 4×4 és a Škoda Superb Combi 4×4 szerepel a választékban. A márka modern összekerékhajtási rendszerében egy többlamellás, hidraulikus működtetésű tengelykapcsoló garantálja az ideálistól eltérő körülmények esetén a kiemelkedő tapadást és a nagyszerű kormányozhatóságot.

Előző cikkTovábbra is élen járó Ford-eladások Magyarországon
Következő cikkMercedes-Benz E-osztály: az enteriőr dizájnjának új szintje