AutóAddikt Magazin Snowkarma és Mental Block: karácsonyi meglepetés a Ford tálalásában

Snowkarma és Mental Block: karácsonyi meglepetés a Ford tálalásában

A Ford Snowkhana stábja ismét kitett magáért, ez a film már interaktív, úgyhogy Mental Blockot és Fiesta WRC versenygépét végre mi is irányíthatjuk. Éljük át a képzeletbeli világot, ahol újra meg újra eldönthetjük, hogyan alakuljon a történet – és azt is, hogy a csintalan vagy a rendes megoldást választjuk-e.

A 360 fokos animációban leégethetjük a karácsonyfát, segíthetünk kihúzni a hóból a Mikulás szánját, vagy egy konyhai versenyjelenetben kelbimbók közt szlalomozhatunk; és mindez csakis attól függ, hogy éppen milyen megoldást választasz. A film végén pedig azt is megtudhatod, milyen ajándékra számíthatsz, amikor felébredsz Karácsony reggelén.

A film több mint 25 jelente és 12 különböző beállítása egyetlen ember munkájával készült, aki majdnem 3000 képet készített. Az új epizódban rejtett jelenetek is vannak, amelyek akkor aktiválódnak, ha túl sokáig késlekedsz a döntéssel, vagy ha a csintalan megoldást választod, úgyhogy a film annyiféle megoldást tartalmaz, hogy egyszerre talán nem is tudod mindet végignézni.

Ha kíváncsi vagy rá, mit gondol rólad idén a Mikulás, akkor a lenti linken játssz egy kicsit a ‘Snowkarma: csintalan, vagy rendes?’ filmmel – de aztán ne nekünk panaszkodj, ha a Mikulástól nem azt kapod, amit kívántál!

Pár dolog, amire érdemes figyelni

Bizonyos cselekményszálakat választva előfordulhat, hogy a néző kihagyja a következő dolgok némelyikét, ezért érdemes visszalépni, és újra végignézni a filmet. (Egy tipp: aki a csintalan megoldásokat választja, többet láthat ezekből.)

· Egy először használt kétdimenziós rajz-animáció
· Egy Lego Speed Champions Ford GT drift-bemutatója
· Egy klasszikus filmjelenet néhány szokatlan karakterrel
· Speciális jelenetek, ha a néző túl sokáig bizonytalankodik a döntésével… és ha túl sokszor választja a csintalan megoldásokat

Érdekességek

· Az első film forgatásához használt Fiesta játékautót a Ford Performance egyik munkatársának kisfiától kérték kölcsön; ezt később visszaadták neki, és inkább vásároltak egy újat a forgatásokhoz
· A Snowkarma-epizód forgatásához nyolc flakon hó-sprayt, hét flakon purhabot, hat nagyméretű bútorlapot és összesen 85 darab autó- és emberfigurát használtak
· Az összesen mintegy 3000 képet egy Canon Eos 5D MkII kamera rögzítette
· A díszletek felépítéséhez, a jelenetek megtervezéséhez és a film leforgatásához egy ember 130 órányi munkája kellett. A konyhai jelenetek kivételével az egész film egy fűtetlen télikertben készült.