AutóAddikt Hírek Toyota-Arctic Trucks: Hilux Invincible 50 limitált kiadás

Toyota-Arctic Trucks: Hilux Invincible 50 limitált kiadás

A Toyota Hilux életének első ötven évében mindent elért, amit haszonjármű elérhet.

Világverő státuszát bravúros teljesítményekkel szilárdította meg: meghódította az Északi- és a Déli-sarkot, felkapaszkodott egy fortyogó tűzhányó oldalán, a Top Gear televíziós programban pedig kiállta a tűz, a víz és a robbanószerek próbáját. Ezen kivételes fél évszázad előtt tisztelegve a Toyota megépítette a Hilux új, exkluzív kiadását: a Hilux Invincible 50 modellt.

A kereskedelmi forgalomban kapható különkiadást az extrém terepjárás izlandi szakértőivel, az Arctic Trucks műhellyel közösen fejlesztették ki. A brit piacon forgalomba kerülő modell stílusosan mindössze ötven, egyedi számozású példányban lesz elérhető.

A módosítások sorában megtalálható az Arctic Trucks és a Bilstein által közösen fejlesztett, nagyteljesítményű felfüggesztés. Az új 16 x 7.5 ET05 könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten az Invincible 50-hez választották; a selyemszínű, fekete fényezésű tárcsákat mart perem díszíti, azokra 265/75R16 méretű BF Goodrich KO2 terepabroncsokat szereltek.

Ez a különleges kerékabroncs-kombináció még kiválóbb terepalkalmassággal ruházza fel a Hiluxot: elöl 40, hátul 20 milliméterrel nagyobb szabad hasmagasságot, fokozott kitérési képességet, valamint megnövelt első és hátsó terepszögeket eredményez. Mindazonáltal a módosítás nem ment a kifinomult, magabiztos közúti vezethetőség rovására.

Az új optikai elemek között említést érdemelnek az egyedi kialakítású, szélesített első és hátsó kerékívek, amelyek még magasabbnak, még izmosabbnak láttatják a modellt. A plató fölött dupla bukókeret feszül, amelyre négy darab nagyteljesítményű Vision X fényszórót szereltek. A több LED-ből álló, nagy hatósugarú reflektorok minden terepen egyenletes, erős megvilágítást nyújtanak.

A modell megjelenését olyan további részletek határozzák meg, mint az Arctic Trucks hátsó sárfogók, a tolatóradar, a strapabíró Line-X platóbélés vagy a klasszikus Toyota rajzolatú hátfal. A belteret sorszámozott Invincible 50 plakett díszíti. További krómozott „Invincible 50” emblémákkal, illetve dekorrészletekkel találkozhatunk a kerékíveken, a kerekeken, az ajtókon, a hátfalon, a bukókereten és a reflektorokon, valamint az utasfülkében. A jármű mind az ötven példánya fekete festést kap.

Más tekintetben az Invincible 50 műszaki tartalma megegyezik az alapkivitelű Hilux Invincible modellével: a duplafülkés felépítményhez 150 lóerős 2.4 literes turbódízel erőforrás és hatfokozatú automata sebességváltó társul. Az alapfelszerelés részét képezi a Toyota Safety Sense csomag (amely ütközés előtti biztonsági rendszert, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és jelzőtábla-felismerő rendszert tartalmaz); a sebességtartó automata; a szürkületérzékelő fényszórók; a navigációs funkcióval és a web alapú alkalmazások elérését szolgáló internetes hozzáféréssel felvértezett Toyota Touch 2 with Go multimédia rendszer, az automatikus klímaberendezés; a kulcs nélküli nyitás és motorindítás; valamint a sötétített hátsó oldalüvegek.

Az új Toyota Hilux Invincible 50 november elsejétől rendelhető, az ügyfelek decembertől, illetve az újévben vehetik át autójukat. A hamarosan nyilvánosságra kerülő vételár elérhetővé teszi a modellt az igazi Hilux-rajongók számára, ugyanakkor tükrözni fogja annak egyedi műszaki tartalmát és igen gazdag felszereltségét.