AutóAddikt Magazin Toyota üzemanyagcellás villástargoncák a Motomachi üzemben

Toyota üzemanyagcellás villástargoncák a Motomachi üzemben

A Toyota bejelentette, hogy két üzemanyagcellás villástargoncát állított munkába a Toyota Cityben működő Motomachi üzemben. A targoncákat a Toyota Industries Corporation gyártotta.

A hidrogénből előállított elektromos árammal működő üzemanyagcellás targoncák rendkívül környezetbarátak, hiszen működésük során sem CO₂-t, sem más káros anyagot nem bocsátanak ki. Emellett használatuk is nagyon kényelmes, mivel üzemanyagtartályuk körülbelül három perc alatt tölthető újra. Ugyanakkor az is fontos tulajdonságuk, hogy – mivel üzemanyagcellájuk áramot fejleszt – vészhelyzet esetén kiegészítő áramforrásként is szolgálhatnak. A Toyota arra törekszik, hogy mérsékelje gyárai CO₂-kibocsátását, ezért a vállalat azt tervezi, hogy hagyományos villástargoncáit üzemanyagcellás hajtásúakra cseréli.

E folyamat első lépése az új eszközök bevezetése a Motomachi üzemben, ahol 2018-ban újabb 20 ilyen targonca áll majd munkába, és számuk 2020 körül már 170-180 darabra nőhet. Mióta 2015-ben közzétette 2050-es Környezetvédelmi Célkitűzéseit, a Toyota elkötelezetten dolgozik a hidrogén-energiával kapcsolatos technológiák fejlesztésén és bevezetésén, hogy üzemeiben minél nagyobb arányban alkalmazhassa a hidrogént – valóra váltva ezzel a Nulla CO₂-kibocsátású Gyártás tervét.

A két üzemanyagcellás villástargonca üzembe állítása fontos lépése a Toyota, a Környezetvédelmi minisztérium és a Vidékfejlesztési, Infrastrukturális, Közlekedési és Idegenforgalmi Minisztérium közös kezdeményezésének, amelynek célja az üzemanyagcellák népszerűsítése a munkagépek gyártói között, elősegítve ezzel a hidrogénalapú társadalom kialakulását.

Előző cikk87. Genfi Nemzetközi Autószalon: Citroën C-Aircross Concept – igazán kompakt SUV, amely jól illeszkedik a márka arculatához
Következő cikkTippek a téli autózáshoz a Zöld Autószerviztől