AutóAddikt Hírek Tippek a téli autózáshoz a Zöld Autószerviztől

Tippek a téli autózáshoz a Zöld Autószerviztől

Bár úgy tűnik, a szélsőségesen hideg, téli időjárás már nem nagyon tér vissza – legalábbis idén tavaszig – nem árt, ha felkészülünk lelkileg és fizikailag is arra, hogy bizony bármikor újra beköszönthet a zimankó. Szerdai Gábor, a Zöld Autószerviz tulajdonosa több dologra is felhívja a figyelemet.

  • Mindenképp minőségi üzemanyagot tankoljunk indulás előtt az autónkba, legyen az akár benzines, akár gázolajos üzemű. Mindig többet tankoljunk, mint amennyit kiszámítunk a tervezett út hosszára, legyen tartalékunk. A legjobb, ha teletankkal indulunk útnak.
  • Az autó alvázvédelme az egyik legfontosabb pont a téli hónapokban. A Zöld Autószerviznél teljes körű alvázvédelem-szolgáltatással várják ügyfeleiket (http://www.alvazvedelem.eu).
  • Mind a hűtőfolyadék, mind a szélvédőmosó folyadék legyen bekeverve fagyálló koncentrátummal. Nyilván a hűtőfolyadék és a szélvédőmosó folyadék kettő, egymástól külön kezelendő dolog. A Zöld Autószervizben még nem késő elvégeztetni a szükséges rutinfeladatokat, szakemberek segítségével.

  • Nem árt, ha felkészülünk autónk külső jegesedésére is. Ezért legyen nálunk mindig megfelelő céleszköz (jégkaparó), de számítsunk arra is, hogy kültéri parkolás esetén szükség lehet a hirtelen lemerült akkumulátor életre keltéséhez egy indítókábelre (s persze lelkes segítségre) is.
  • Sose induljunk hosszabb távolságra hólánc megléte nélkül, egyes határmenti és határontúli országok meg is követelik, hogy legyen nálunk.
  • Természetesen az egyik legfontosabb részlet a megfelelő minőségű és állapotú téli gumiabroncs megléte. Teljes körű gumiszerelés szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére a Zöld Autószerviz.
  • Ha tehetjük, parkoljunk fedett, védett, fűtött helyen, így kevesebb kellemetlenséget okozhat a szélsőséges időjárás.
  • Legyen a garázsunkban, vagy akár az autónkban útszóró só, és ehhez megfelelő lapát is – áldásos hatást fejthet ki, ha netán elakadnánk menet közben egy jeges szakaszon.