AutóAddikt Magazin Új éves eladási rekordot döntött a BMW Welt

Új éves eladási rekordot döntött a BMW Welt

2007-es induásától számítva a BMW Welt a müncheni lakosok és a turisták, valamint a BMW Group alá tartozó márkák szerelmeseinek egyik legfőbb látványosságává vált.

bmw_welt_2014

Az élményközpont nem csupán vonzó rendezvényhelyszín és kiváló gourmet úticél, hanem egyúttal a vadonatúj BMW modellek világszerte népszerű átadócsarnoka is. Évről évre egyre több ügyfél dönt úgy, hogy a müncheni élményközpontban szeretné átvenni új BMW-je kulcsait. 2014-ben a BMW Welt új éves rekordot állított fel mintegy 22 500 jármű átadásával. Ugyancsak sikerrel vette kezdetét idén a BMW forradalmian innovatív elektromos járműveinek kézbesítése a BMW Welt-ben, összesen harmincegy átadott BMW i3 és harmincöt személyesen kézbesített BMW i8 modellel. „A BMW mindegyik, új autót vásárló ügyfelének megvan a lehetősége arra, hogy kedvencét a BMW Welt-ben, a márka központjában vehesse át. Számos BMW-ügyfél és rajongó kifejezetten messziről utazik Münchenbe, hogy kihasználja eme felejthetetlen nap lehetőségét” – mondta Helmut Käs, a BMW Welt vezetője. „A szolgáltatás sikere jól mutatja, hogy pontosan azt nyújtjuk ügyfeleinknek, amit elvárnak: egy páratlan élményt, személyre szabott programokkal” – tette hozzá a vezető.

Az európai körutazás Münchenben kezdődik

A BMW ügyfelei gyakran hosszabb utakat tesznek meg azért, hogy ellátogathassanak a BMW Welt-be, miközben az ügyfelek nagyjából 90 százaléka Németországból érkezik az élményközpontba, hogy átvegye vadonatúj járművét. Tízből egy ügyfél az Atlanti-óceánt is átutazza az élményért az Egyesült Államokból vagy Kanadából: ez év júniusában egy Kanadából érkezett csoport Münchenből indulva utazta körbe Európát a BMW Welt-ben átvett vadonatúj BMW M3 limuzin és BMW M4 Coupé modelljeik volánja mögött. Az utazás végén az autókat hajóval szállították a tengerentúlra.

Flották, sportolók és hírességek

A BMW Welt a járműflották átadása terén is kiemelkedő népszerűségnek örvend: a Saarstedt vállalat a céges flottába szánt hatvanhat új BMW modelljét itt vette át 2014 márciusában, az Észak-Rajna-Vesztfália Állami Hivatal központi rendőrkapitánysága pedig szintén a BMW Welt-ben kapta kézhez idén októberben három BMW 7-es High Security járművét. A BMW i3 úgyszintén népszerű főszereplője a járműflották átadásának. Ilse Aigner, Bajorország gazdasági ügyekért, médiáért, valamint energiagazdálkodásért és technológiáért felelős minisztere is például a müncheni élményközpontban vette át a minisztérium BMW i3 modelljét.

A legelső BMW i8 modellek átadását 2014 júniusában a BMW nagyszabású hivatalos ünnepséggel tette felejthetetlenné a BMW Welt-ben, amelyen számtalan híresség is tiszteletét tette. A rendezvény házigazdája Thomas Gottschalk volt.

A BMW Welt a sportolók körében is népszerű, így 2014 januárjában itt vehette át autóit a Német Jégkorong Szövetség, valamint a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt is itt fotózta először új BMW M3-asát.

Járműátadás a BMW Welt-ben: felejthetetlen élmény

Az ünnepélyes járműátadás napján a BMW minden egyes ügyfele személyes figyelemben részesül a BMW Welt-ben, személyre szabott programokkal színesítve az élményt. Az ügyfél érdeklődésétől függően a programsorozat a Premium Lounge-béli exkluzív fogadástól, a központi gyár és a BMW Welt meglátogatásán keresztül, egészen a BMW Múzeum megtekintéséig terjed. A nap csúcspontja természetesen a hőn áhított új autó átvétele: a személyre szabott, mintegy másfél órás járműismertető prezentáció után az ügyfél kézbe veheti a slusszkulcsot és átélheti legelső vezetési élményeit a BMW Welt járműátadó csarnokában. Naponta nyolcvan és százhúsz közé tehető az újautó-átadások száma a BMW Welt-ben, amely csúcsidőszakokban akár a százhatvanat is elérheti.

A BMW Welt mindezeken felül állandó meglepetésekkel kedveskedik ügyfeleinek: tavaly a százezredik átadott autó tulajdonosa egy exkluzív DTM (Német Túraautó Bajnokság) hétvégét kapott ajándékba a jármű mellé. Az első öt, BMW Welt-ben átadott BMW 2-es Active Tourer tulajdonosai különleges, bekeretezett dizájn skicceket vehettek át az elsőkerekes modellek kulcsaival.

További információ a www.bmw-welt.com oldalon érhető el.