AutóAddikt Hírek Újabb elismerést zsebelt be a Lexus LC

Újabb elismerést zsebelt be a Lexus LC

Mindössze néhány hónappal azután, hogy a Lexust a legjobb autógyártónak választották meg a neves brit Auto Express 2018-as Driver Power ügyfélelégedettségi szavazásán, a vásárlók körében és a versenypályákon egyaránt páratlan sikereket arató LC luxuskupé ugyanott elnyerte a nagy becsben tartott Év Kupéja címet.

Az évente megrendezett Driver Power felmérés több mint 80 ezer brit autós véleményén alapul, akik kilenc kategóriában, 31 különböző területen minősítik autójukat. A válaszadók pedig ezúttal egyöntetűen a V8-as benzines változat elképesztő teljesítménye ellenére is a V6-os motort egy elektromos erőforrással kombináló, szintén meggyőző teljesítményű környezetbarát hibrid elektromos változatban rekord értékesítéseket produkáló Lexus LC mellett tették le a voksukat.

“Ez az elégedettségi kutatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók részletes és hiteles visszajelzést adjanak járművükről” – magyarázza Stuart Milne vezető szerkesztő. “Csak annak a márkának van esélye a győzelemre, amelyik nem enged meg magának botlásokat, és az idei verseny különösen kemény volt.”

A Lexus tulajdonosok a legkülönbözőbb területeken értékelték igen magasra a márka teljesítményét: a belső tér minőségétől kezdve a kényelmen át az összeszerelés minőségéig. Ennél a díjnál azonban a tanulmányautók hangulatát idéző, kecses LC érzelmi aspektusai nyomtak többet a latban.

“Amikor a Lexus a 2012-es Detroiti Autószalonon bemutatta az LF-LC tanulmányt, kevesen gondolták, hogy az autó végül ebben a formában jut el a bemutatótermekbe – mi magunk sem hittünk ebben” – árulja el az Auto Express főszerkesztő-helyettese, Steve Fowler. “A Lexus aligha lesz olyan bátor, hogy egy ilyen merész autót sorozatban gyártson. Ritkán örülünk ennyire a tévedésünknek. A Lexus LC megjelenésében ugyanis ugyanolyan izgalmas, mint a prototípus volt, és ez az általa nyújtott vezetési élményre is érvényes.”

“Az LC fennhangon hirdeti, hogy a Lexus egyike a legmerészebb, legeredetibb, legizgalmasabb márkáknak a piacon” – fogalmaz a díjat megköszönve Ewan Shepherd, a Lexus nagy-britanniai igazgatója. “Az LC a bizonyíték arra, hogy mindezek nem csupán szavak, és hogy a Lexus merész jövőképe túlmutat a tanulmányautókon, és kézzel fogható valósággá válik.
Nagy örömünkre szolgál, hogy zászlóshajó kupénkat, ami márkánk méltó csúcsmodellje, az Auto Express szavazásán is elismerték.”