AutóAddikt Autó-motorsport Idén Jason Watt is csatlakozott a Ford csapatához Le Mans hosszútávú versenyén

Idén Jason Watt is csatlakozott a Ford csapatához Le Mans hosszútávú versenyén

Június 16 és 17 között rendezték meg a világ egyik leghíresebb hosszútávú versenyét, a Le Mans 24 órás futamot. Az égő gumik füstjétől és benzinpárától terhes nyári délutánon a Ford-csapathoz egy különleges vendég érkezett Dániából.

A korábbi profi autóversenyző, Jason Watt saját, vadonatúj Ford GT-jével érkezett a skandináv országból Le Mans-ba, hogy a versenyhétvégén találkozzon a csapat tagjaival és néhai kollégáival.

Kicsoda Jason Watt?

Jason Watt korábban profi autóversenyző volt, aki egy 1999-es motorbaleset során deréktól lefelé megbénult. Jason azonban nem adta fel a versenyzésről szőtt álmait: már 2000-ben újra pályára lépett egy speciálisan átalakított autóval, és egészen 2012-ig versenyzett Európában.

A Ford mindig az autórajongó Jason Watt kedvence volt. Már az első autója is egy Ford Transit volt, amivel a gokartját szállította. A gokartról idővel a Formula Fordra váltott, utána a Formula 3000 következett, majd váratlanul egy 2005-ös Ford GT-ben találta magát. Ezzel a géppel számos jótékonysági futamon állt rajthoz, majd egy újabb nagy álma is teljesült, hiszen ő lett az egyik első ember, aki megvásárolhatta az új Ford GT-t – majd pedig az egyik legelső európai, aki átvehette új, 2018-as Ford GT-jét. Büszkén vallja, hogy az ő gépe a leggyorsabb autó, ami beállhat egy mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyre.

“A merész álmok révén akármit elérhetünk. Bármi is legyen az – így vagy úgy, de sikerülni fog” – vallja Jason Watt.

Látogatóban Le Mans-ban

A Le Mans-i futam közeledtével Jason Wattnak kedve támadt, hogy vadonatúj Ford GT-jével átszelje Európát. A végcél Le Mans volt, ahol minden autórajongó lelkesen üdvözölte a szupersportkocsit, aminek tetejére egy kerekesszék volt erősítve.

https://www.youtube.com/watch?v=xDJTY4ho_F8

“Jó volt találkozni a korábbi kollégákkal a Le Mans-i bokszutcában. Ez egy lenyűgöző rendezvény, ami a merész álmokat szimbolizálja” – mondta Jason Watt. “Lelkesítő volt az emberek reakciója, amikor meglátták, hogy egy kerekesszékkel megkoronázott Ford GT-vel érkezem. Itt mindenki nagyon barátságos; az emberek körbevettek és mindenki jókedvűen elbeszélgetett velem.”