AutóAddikt Újdonságok Világpremierrel és sok innovációval jelentkezik a MINI a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

Világpremierrel és sok innovációval jelentkezik a MINI a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

A MINI egy világpremierrel és megannyi innovációval készül a világ legjelentősebb autószalonjára: Frankfurtban mutatkozik be a nagyközönség előtt a vadonatúj MINI Clubman, miközben a vállalat a MINI Connected infotainment-szolgáltatásainak újdonságait és az eredeti MINI tartozékok legfrissebb extrafelszereltségeit is kiállítja.

mini_2015_frankfurt_autoaddikt

A MINI tovább folytatja az átfogó generációváltást páratlanul egyedi modellpalettáján. A brit prémium kisautó-gyártó modellcsaládjának legújabb tagjával immáron újabb célcsoportok élhetik át a MINI vezetésének jellegzetes élményét. Megnövelt utasterének, sokoldalúságának és lenyűgöző menettulajdonságainak köszönhetően a vadonatúj MINI Clubman, amely a nagyközönség előtt a 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon ünnepli hivatalos világpremierjét, ezúttal a prémium kompakt kategóriában állít mércét a minőség, a funkcionalitás, a megbízhatóság és a hatékonyság terén. Az új MINI Clubman a legújabb modellgeneráció fejlett technológiai arzenálját kifinomult járműkarakterisztikával és olyan felszereltségi opciókkal egyesíti, amelyeket most először kínál ügyfeleinek a gyártó. A vérpezsdítő vezetési élmény, a hagyományokban gazdag, összetéveszthetetlenül egyedi dizájn és az innovatív praktikum együttese még tovább hangsúlyozza a MINI modelljeire jellemző egyediséget. Ez teszi a vadonatúj MINI Clubmant egy csapásra vonzóvá és hamisítatlanul eredetivé.

Innovatív koncepcióival és átfogó sokoldalúságával a MINI egy egészen kivételes sikertörténet főszereplőjévé vált a prémium kisautók kategóriájában. A szegmens megalapítója nem pusztán háromajtós, de ötajtós kivitelében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a világ minden táján. A 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalon közönsége elé a MINI mindkét jól menő modellt kigurítja, az extrém sportos kvalitásairól elhíresült MINI John Cooper Works modell legújabb generációjával karöltve. A világ legjelentősebb autószalonján, amely szeptember 19-27. között áll majd nyitva a rajongók előtt, a brit gyártó a MINI Connected infotainment-szolgáltatásainak újdonságait és az eredeti MINI tartozékok széleskörű palettájának legfrissebb, opcionálisan elérhető extrafelszereltségeit is bemutatja, amelyekkel a vállalat ügyfelei egyéni igényeik szerint szabhatják testre kedvenceiket.

A vadonatúj MINI Clubman: hagyományokban gazdag koncepció, páratlanul egyedülálló jellemzők és még szélesebb motorválaszték

Négy oldalsó ajtajával, jellegzetesen osztott hátsó csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével és ötletes megoldásokban bővelkedő, bőséges utas-, illetve csomagterével a vadonatúj MINI Clubman a XXI. század klasszikus „kombi” koncepciójának előnyeit a prémium kompakt kategória sajátosságaival egyesíti, miközben a MINI új, folyamatosan frissülő modellpalettájának immáron legnagyobb képviselője: 27 centiméterrel hosszabb és 9 centiméterrel szélesebb, mint az ötajtós MINI. A karosszéria mellett a tengelytávolság is gyarapodott: az ötajtós MINI-hez viszonyított plusz 10 centiméteres hosszról az alapesetben 360 literes, a 40 : 20 : 40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével azonban egészen 1250 literig bővíthető csomagtér tanúskodik. A vadonatúj MINI Clubman a MINI modellek eddigi legmagasabb szintű hétköznapi használhatóságát, hosszútávú megbízhatóságát, legátfogóbb sokoldalúságát és legkényelmesebb menetkomfortját kínálja.

A vezetési élmény, a kényelem és a biztonság még tovább fokozása érdekében a vadonatúj MINI Clubman számos technológiai újdonságot is felvonultat, amelyek most első ízben válnak elérhetővé a márka történetében. Ilyen az elektromos kézifék, az opcionális extraként elérhető – modelltől függő – nyolcsebességes Steptronic automataváltó, az elektromos ülésállítás és a többek között háttérvilágítású ajtókárpitokat is kínáló MINI Yours belső felszereltségi különlegesség. A MINI Excitement Package névre keresztelt csomag eközben LED-optikás utastéri- és külső világítást, valamint egy, a vezetőoldali aszfaltra kivetített MINI-logót tartalmaz, amely az autó kinyitásakor és lezárásakor világít. A prémium kompakt kategória újabb egyedülálló újításaként jelenik meg a vadonatúj MINI Clubman felszereltségi palettáján a Comfort Access funkció, kulcsnélküli kinyitást, indítást, leállítást és lezárást téve lehetővé.

A vadonatúj MINI Clubman 2015. október végén érkezik meg a piacra, kezdetben három erőforrással, amelyek mindegyike MINI TwinPower Turbo turbófeltöltésű technológiával dolgozik a sportos vezetési stílus és a kiemelkedő hatékonyság érdekében. A MINI Cooper S Clubman négyhengeres benzinmotorja 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményre képes, 6,2 – 6,3 liter / 100 km kombinált üzemanyag-fogyasztás és 144 – 147 gramm / km kombinált károsanyag-kibocsátás mellett. A MINI Cooper Clubman meghajtásáról egy háromhengeres benzinmotor gondoskodik 100 kW / 136 lóerő teljesítménnyel (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 118 – 123 gramm / km), miközben a MINI Cooper D Clubman orrába a MINI motorcsaládjának legújabb tagja, a 100 kW / 150 lóerő maximális teljesítményű négyhengeres dízelmotor kerül, amely mindössze 4,1 – 4,4 liter üzemanyagot fogyaszt átlagos 100 kilométeren, 109 – 115 grammos kilométerenkénti emisszió mellett.

A 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó vadonatúj MINI Clubman motorpalettájának bővítése ezt követően további változatot kínál majd. A MINI egy négyhengeres, vadonatúj fejlesztésű dízelmotort is bemutat, most először, így a MINI Cooper SD Clubman a legerőteljesebb dízelmotorral szerelt változat szerepét vállalja magára 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményével (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,5 – 4,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 119 – 122 gramm / km; az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Úton a siker felé – a vérpezsdítő vezetési élménynek és a folyamatos technológiai fejlődésnek köszönhetően

Modellpalettája legfrissebb bővítésével a MINI töretlen lendülettel halad tovább a globálisan kiegyenlített, átfogó piaci növekedés felé vezető úton. Több évtized legendás hagyományaival átitatott, lélegzetelállítóan egyedi dizájn-megoldásaival, csúcstechnológiás felszereltségi tárházával, prémium anyagminőségével és elsőosztályú kivitelezésével a MINI a kisautók és a kompakt járművek kategóriájában is maradéktalanul kielégíti a célcsoportok igényeit, miközben legújabb modellgenerációjával tovább írja a hamisítatlanul eredeti kisautó sikertörténetét a prémium kisautók szegmensében. A márka varázsát a vadonatúj háromajtós és ötajtós modellek még tovább fokozzák.

A MINI Countryman eközben hatásosan bizonyítja, hogy a MINI modellekre jellemző vezetési élmény és egyedülálló stílus a kisautók szegmensén is messze túlmutat. Az első négyajtós MINI modellként, hatalmas csomagterével és öt teljes értékű ülésével eme sokoldalú egyéniség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a márka népszerűsége és értékesítési mutatói folyamatos növekedésnek induljanak szerte a világon. Ehhez adott újabb lendületet az egyszerre sportos és avantgárd MINI Paceman, a prémium kompakt kategória első Sports Activity Coupé modelljének megjelenése is. A kifejezetten a MINI modellekhez tervezett ALL4 intelligens összkerékhajtás eközben opcióként megannyi modellhez elérhető, az olyan nagyteljesítményű sportolókhoz azonban, mint a MINI John Cooper Works Countryman vagy a MINI John Cooper Works Paceman, a gyártó szériafelszereltségként kínálja eme hajtáslánc-innovációt.

Előző cikkVolkswagen Golf GTI Clubsport: 265 lóerős jubileumi modell a Golf GTI 40. évfordulójára
Következő cikkFrankfurtban tartja világpremierjét a Mazda Koeru