AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: a Victor’s Customs elkészült a hátsó ülés korrekciójával...

1997 Mercedes-Benz S420 W140: a Victor’s Customs elkészült a hátsó ülés korrekciójával – az ülőlap gyári állapotban!

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, időszerűvé vált fő projektünk, az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 hátwó ülésének állapotmegóvása. Ez annyit jelent, jelentett, hogy az ülőlap jobb oldali részén, a varrás mentén felfeslés volt tapasztalható, és sanszossá vált, hogy beszakadhat a bőr, illetve tovább szakad a varrás.

Természetesen partnerünkhöz, a Victor’s Customs-höz fordultunk, hiazen ők a nagymesterei az enteriőr-megújításoknak. Korábban már bizonyítottak a könyöklő felújításával, így nem volt kérdés, hogy őket válasszuk ismét (és fogjuk is a jövőben).

Ahogy Egri Viktor, a Victor’s Customs tulajdonosa elmondta, nem volt túlzottan nehéz a feladat – kihívást persze jelentett. Első lépésként lebontották az üléshuzatot, kifordították, majd visszavarták a felfeslett részt. Miután ezzel elkészültek, Clourlock kímélő bőrtisztító habbal kitisztították az egész felületet és borítást, majd egy réteg UV szűrős Leder Protektor bőrápolót is kapott.

Így újra régi fényében pompázik az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 hátsó ülőlapja is, és úgy fest, hogy jó pár évig nem is lesz probléma azzal, hogy használhassuk rendeltetésszerűen.

Következő körben másik W140 projektünk, az 1996-os Mercedes-Benz S500 L W140 hátsó ülőlapjával kell „megküzdenie” a Victor’s Customs-nek: ott kissé komolyabb a helyzet, ugyanis konkrétan ki van égve az ülőlap felülete (egyébként pontosan ugyanaz a rész, ami a 97-es S420-asnál is). Hosszabb és komplexebb lesz egyben a kapcsolódó munka, hiszen ott komplett felületet kell cserélni, s úgy korrigálni az egész egységét.

Együttműködő partnerek: Mercedes-BenzClassic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huMercedes Alkatrészek Újpest,Hankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt