AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: vezetőoldali első ajtó (A oszlop) kenésére figyelmeztető matrica...

1997 Mercedes-Benz S420 W140: vezetőoldali első ajtó (A oszlop) kenésére figyelmeztető matrica rendbetétele

Apró dolgok ezek, de ne tűnjön szőrszálhasogatásnak, vagy pótcselekvésnek. Igenis fontos, hogy minden autentikus és eredeti legyen projektautónkon, az S420-as W140 Mercedesnél, amelyet több, mint 26 éve, 1997 májusában gyártottak.

Elhatároztuk, hogy a matricákat rendbetesszük, ami esetleg hiányzik, pótoljuk – már ha lehet. Nem ismerünk lehetetlent, de a határok korlátozottak; a Mercibolt.hu például nagyjából 2-3 matricát tud eredetiben, a gyárból beszerezni. Ennyi van, ennyit gyártanak jelenleg. Ilyesmit bontóból is nehéz előásni, bár Ámon Palinál még erre is van lehetőség, hőlégfúvóval leapplikálni, ha épp megvan valamelyik szétbontott 140-esén.

Pont a szóban forgó matrica kapcsán nézelődtük Palinál, találunk is egy amerikai 140-est. Bár a mi ecete német verziónkhoz az abban fellelhető matrica nem lett volna autentikus, ugyanis ott a bal felső oldal a mile rész, a jobb alsó a kilométer. Az USA-ban ez a matrica a szabvány.

Úgyhogy Ámon Pál matricájára nem lesz szükség egyelőre (bár nagy köszönet neki az előzetes fáradozásért), ugyanis sikerült megmenteni az autónk eredeti német verziós matricáját az A oszlopon. Ez egyébként a kenésre figyelmeztető aprócska matrica a sofőroldali első ajtó zsanérja felett.

Nálunk ez a matrica megvolt ugyan, viszont ragsztóréteg fedte. Mintha leragasztották volna, és utána letépték az egészet úgy, hogy a nagyja rajta maradt. Nem olyan rég vettük ezt észre, mivel mindig tartogat valami újat a 140-esünk, de ezért szeretjük a projektet, nem igaz?

Elég az hozzá, hogy fogtuk magunkat, és nekiálltunk óvatosan lekapargatni a matricára ragadt felesleget. Nagyjából fél óra aprólékos munka után a rászáradt papíros ragasztóréteget sikerült eltávolítani, és teljes, gyári mivoltában előtűnt a matrica.

Apró simítások még hátravannak, ugyanis némi ragasztóréteg továbbra is maradt a felületen.

Együttműködő partnerek: Mercedes-BenzVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huMercedes Alkatrészek ÚjpestHankook Tire MagyarországLoctite (Henkel Adhesives)