AutóAddikt Hírek 2016 egyik legjobb találmánya a Goodyear Eagle-360 abroncskoncepció a Time szerint

2016 egyik legjobb találmánya a Goodyear Eagle-360 abroncskoncepció a Time szerint

A Time magazin technológia rovatának szerkesztői minden évben listát készítenek az év legjobb találmányairól, melyek jobbá, intelligensebbé és —egyes esetekben—egy kicsit szórakoztatóbbá teszik a világot. A Goodyear is bekerült a szórásba.

Az idei lista 25 találmányt tartalmaz, köztük – a Goodyear Eagle-360 koncepciója mellett – egy VR-szemüveget, önbefűző cipőt, a Tesla és a SolarCity együttműködésével kifejlesztett napelemes tetőt és a Chevrolet Bolt elektromos gépkocsit.

„Az önvezető járművek vezetőitől elvárt interakció és beavatkozások fokozatos csökkentésével a jövőben az abroncsoknak a mostaninál is fontosabb szerepük lesz az úttal való elsődleges kapcsolatként” – mondta Joe Zekoski, a Goodyear műszaki igazgatója. „A Goodyear abroncskoncepciói kettős szerepet hivatottak betölteni a jövőben, mind a hagyományos gondolkodásmód határait feszegető kreatív platformként, mind a következő generációs technológiák kísérleti terepeként.”

A Goodyear Eagle-360 egy gömb alakú abroncskoncepció, mely a biztonság fokozása érdekében maximális manőverezhetőséget, kapcsolatot és bionikus megoldásokat biztosítana az önvezető járművek számára.

„Bár az Eagle-360 a jövő koncepciója, egyben a Goodyear innovációs stratégiájának és az intelligens és biztonságos mobilitással kapcsolatos jövőképének létfontosságú eleme is.”