AutóAddikt Újdonságok 2016 legszebb koncepcióautója a Renault Trezor

2016 legszebb koncepcióautója a Renault Trezor

A 32. Festival Automobile International Invalides-nél tartott ceremóniáján a Renault Trezor átvehette a 2016-os év legszebb koncepcióautójának járó díjat.

„Köszönöm a zsűrinek az elismerést, arra sarkall minket, hogy a már megkezdett ösvényen menjünk tovább, már ami a dizájn-stratégiát illeti” – mondta el Laurens van den Acker, a Renault Ipari Formatervezésért felelős Igazgatója. „Dögös, erőteljes stílusával a TREZOR nyitja meg a jövőbeli fejlesztéseink előtt az utat. A Trezor egyben a koncepcióautók új generációjának előhírnöke is. ”

„A zsűri a Trezor kivételes szépségét, érzéki eleganciáját díjazta. Ez a par-excellence koncepcióautó. Különösen nagyra értékeltük azt, hogy az autó formája és apró stílusjegyei koherens egészet alkotnak. Kifinomult kreatív alkotás ez, amely reméljük, hogy a jövő Renault modelljeit is inspirálja majd” – hangsúlyozta Rémi Depoix, a Festival Automobile International elnöke.
A Renault Trezor egyszerű, barátságos és egyben érzéki vonalvezetésű, az orr-részen ott a már jellegzetesnek mondható C-alakú fényjegy. A jövőbeli Renault modellek ezt a stílus őssejtet kapják majd meg és ebből táplálkozik a formájuk, lendületes és kiforrott módon.

A Renault Trezor belső dizájnja az élvezetes vezetés köré épül fel. Hatalmas érintőképernyője körülveszi a sofőrt, aki leginkább egy repülő pilótafülkéjében érezheti magát. Ez az érintős felület, amely folyamatosan online kapcsolatot nyújt és természetesen személyre is szabható, egyesíti az olyan nemes és meleg anyagokat, mint a fa és a bőr. A jövőbeli modellek belső tere ezt a letisztult, stílusos és hipermodern, online koncepciót követik majd.

A Fesztivál keretében a Renault Trezor megtekinthető az Invalides-ben, egyéb, olyan koncepcióautókkal együtt, amelyeket a zsűri kiállításra érdemesnek talált. A nagyközönség számára a fesztivál február 1-e és 5-e közt látogatható.