AutóAddikt Exkluzív 1996 Mercedes-Benz S500 L W140 projekt 3397001359 Bosch TWIN Spoiler ablaktörlő-lapátok cseréje az 1996-os Mercedes-Benz S500 L W140-en

3397001359 Bosch TWIN Spoiler ablaktörlő-lapátok cseréje az 1996-os Mercedes-Benz S500 L W140-en

Bármilyen fura, de ha a W140-esünkön ablaktörlő gumit cserélnénk, nem lehet. Legalábbis akkor, ha gyárit szeretnénk, vagy a gyárival megegyező Bosch-t. Ugyanis hivatalosan megszűnt a gumilap darabra, csak és kizárólag törlőlapát-szettet lehet rendelni.

Úgyhogy rendeltünk is egyet a 3397001359 Bosch TWIN Spoiler elnevezésű készletből, amely értelemszerűen egy jobb. és egy bal oldali lapátból áll össze.

Hogy ne legyen egyszerű a dolgunk, a lapátok hossza nem egyforma. Tehát nem mindegy, hogy melyik kerül a vezetőolalra, és melyik az utasoldalra.

A technológia viszont fejlett, és a praktikumra van kihegyezve. Legalábbis felemásan, ugyanis a kapcsos rögzítés remek, viszont csak a vezetőoldai lapátnál van jelen, az utasoldali is klipszes, de az csak bepattintós verzióban.

Volt félszünk azt illetően, hogy a régi lapátok mennyire lesznek rárohadva a karokra. Nem volt vészes végül, kis lazítással már könnyedén kiakaszthatók/kikattinthatók voltak a helyükről.

Az új 3397001359 Bosch TWIN Spoiler lapátok felhelyezése a régiek leszedésének inverz folyamataként mentek végbe. Végeredményben a cserét nagyban bonyolította, hogy az utasoldali ablaktörlő kihajtásához szervizállásba kellett állítani a motorháztetőt, ugyanis csak így hajtható ki a kar a rejtettsége miatt.

Vezetőoldalon egy fokkal könnyebb a helyzet, ugyanis itt már szervizállásra nincs szükség, viszont az ablaktörlőket 45 nagyjából 45 fokos szögbe kell állítani ahhoz, hogy valamennyire el lehessen hajlítani a szélvédőtől – így már ki lehet akasztani a régi lapátot, és fel lehet tenni az újat.

Nyilván azért cseréltünk ablaktörlő lapátokat, mert a régiek elhasználódtak. Ez főként a gumikon látszott meg keményen, és a kopottságból adódóan rendkívül foltosan töröltek.

Együttműködő partnerek: Mercedes-BenzClassic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huMercedes Alkatrészek Újpest,Hankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt