AutóAddikt Magazin A BMW 3.0 CSL Hommage motorsport-karakterét elegáns külső egészíti ki

A BMW 3.0 CSL Hommage motorsport-karakterét elegáns külső egészíti ki

A BMW 3.0 CSL Hommage a bajor gyártó mérnökeinek azon 40 évvel ezelőtti, könnyűszerkezetes járműstruktúra és élvonalbeli sportautós menettulajdonságok terén elért rendkívüli teljesítményét idézi fel, amely életre keltette a motorsport-történelem egyik időtlen klasszikusát, a BMW 3.0 CSL versenyautót.

bmw_3_0_csl_hommage

A formabontó tanulmány innovatív anyagok és korszerű technológia széleskörű felhasználásával az ikonikus modell hamisítatlan motorsport-karakterét eleveníti fel, vadonatúj, izgalmas köntösbe csomagolva.

Egyedülálló, határozott és erőtől duzzadó karosszéria

A BMW 3.0 CSL Hommage a látványos légterelő elemek, a hangsúlyos kerékjárati ívek, a stílusos tetőtoldat és az extravagáns hátsó szárny alkotta lendületes vonalvezetéssel magabiztos kiállást és atletikus megjelenést sugall, miközben az elegáns, tükörsima felületű oldalfal a tanulmány kivételesen sportos első és hátsó részét ellensúlyozza. A karosszéria gondos részletességgel megformált felületei a koncepcióban rejlő dinamizmusra és exkluzivitásra utalnak, karbonból készült alsó elemei pedig a könnyűszerkezetes járműépítést hangsúlyozzák.

Elegáns letisztultság az utastérben

A BMW 3.0 CSL Hommage módszeresen egyszerűsített utastere nem csupán vizuális, de tapintható formában is érezteti a koncepció könnyűszerkezetes architektúráját. A volán mögött kizárólag a szerkezetileg létfontosságú és a vezetéshez elengedhetetlen alkotóelemek kaptak helyet. Anyaghasználatával és részletmegoldásaival az egyedülálló tanulmány a bajor gyártó tervezőmérnökeinek műszaki szakértelmét és dizájnnyelvezeti kifinomultságát hirdeti. Ahogyan az ízléses utastér, úgy a BMW 3.0 CSL Hommage tanulmány egésze is a koncepció különleges karakterét tükrözi, megtestesítve a könnyűszerkezetes járműépítés, a vezetés abszolút élménye és a lebilincselő elegancia közötti tökéletes egyensúlyt.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este – idén május 22-24. között

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és motorkerékpárok egyik legexkluzívabb és leginkább hagyománytisztelő eseménye a világon, amelyet először 1929-ben rendeztek meg az észak-olaszországi Cernobbio városában. A rendhagyó autós találkozó sokáig az autóipar új alkotásainak kiállítása volt, az 1980-as évek óta azonban már a történelmi jelentőségű, ritka járműveké a főszerep. A BMW Group 1999-ben vette át az autóipari ritkaságok ez irányú támogatását, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este közös házigazdaként szervezi meg az évenkénti találkozót. Miközben klasszikus járműveivel a legendás szépségeket és az autótörténeti mérföldköveket idézi, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak is reflektorfényt biztosít.

HIRDETÉS
Előző cikkÍme, az új, 2015-ös Škoda Superb
Következő cikk[TESZT] Volvo V60 T6 R-Design Momentum – ereje teljében a ménes