AutóAddikt Újdonságok A forradalmi Mazda Skyactiv-X motor részletes adatai az értékesítés kezdetén

A forradalmi Mazda Skyactiv-X motor részletes adatai az értékesítés kezdetén

A Mazda közzétette forradalmian új benzinmotorjának, a Skyactiv-X-nek a technikai adatait, mely elsőként az új Mazda3 modellbe kerül beépítésre.

Az európai vásárlók az első Skyactiv-X motorral rendelt új Mazda3-akat3 idén ősszel vehetik majd át.

A kétliteres, négyhengeres, gyertya által vezérelt kompressziós gyújtású benzinmotor az első sorozatgyártású erőforrás, mely egyesíti a benzin- és dízelmotorok előnyeit.

A vezető rögtön érezni fogja a pörgős benzinmotor lendületét, amely a dízelekből ismert gyors válaszkészséggel párosul. Az új Mazda3 Skyactiv-X3 teljesítménye 180 lóerő, nyomatéka 224Nm. Az új Mazda3 Sedan 96g/km-es CO2-kibocsátást ér el, 4,3l/100km-es átlagfogyasztás1,2,3 mellett.

Az új Mazda3 Skyactiv-X4 modellekben alapfelszereltség a Mazda M Hybrid technológia. A 24V-s mild hibrid rendszer minimálisra csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást, miközben a fékezésből visszanyert energiát egy villanymotoron keresztül a benzinmotor teljesítményének javítására használja.

Az új Mazda3 Skyactiv-X4 hatchback és Sedan karosszériával érhető el, melyhez hatsebességes kézi, vagy automata váltó társul. Az új Mazda3 Skyactiv-X hatchback Mazda i-Activ négykerékhajtással is rendelhető.

A Mazda Skyactiv-X benzinmotor technikai adatai
Hengerűrtartalomcm31.998
Sűrítési arány 16,3:1
Max. teljesítménykW (LE) /fordulat/perc132 (180) /6.000
Max nyomatékNm/fordulat/perc224/3.000
Javasolt üzemanyag 95 RON