AutóAddikt Magazin A Genesis gratulál Xander Schauffele-nek a Scottish Open győzelemhez

A Genesis gratulál Xander Schauffele-nek a Scottish Open győzelemhez

A 2022-es Genesis Scottish Open négy nap után vasárnap, július 10-én ért véget a skóciai North Berwickben található Renaissance Clubban. A győztesnek járó trófeát az amerikai Xander Schauffele vehette át, aki hét par alatti végeredményt ért el, és egyetlen ütéssel verte legközelebbi kihívóját. Schauffele 1,44 millió dollárt és egy Electrified GV70-et vihet haza.

A Genesis Scottish Open Európa egyik legrangosabb golfversenye, amely a DP World Tour Rolex Series sorozatának része. Az idei verseny az első olyan verseny, amelyet a PGA Tour és a DP World Tour közösen szponzorál, és az első Scottish Open, amelynek címszponzora a Genesis.

A Genesis már többször bizonyította erős elkötelezettségét a golfsport iránt, és már többször szponzorált versenyeket világszerte, a Genesis Scottish Open pedig hozzájárul a márkaismertség növeléséhez és a prémium koreai márka megismertetéséhez Európában. A verseny idén világszerte nagy figyelmet keltett, mivel a két fő turné játékosai 68 771 néző előtt küzdöttek meg a címért, ami 2010 óta a legmagasabb látogatottságot jelentette.

A mezőnyben a világ 15 legjobb golfozója közül 14-en szerepeltek, köztük a világelső Scottie Scheffler, valamint a harmadik helyen álló Jon Rahm, a negyedik helyen álló Collin Morikawa és az ötödik helyen álló Justin Thomas.

A Genesis címszponzorálásával számos koreai golfozónak, köztük Jaekyeong Lee-nek, Joohyung Kimnek és Bio Kimnek is lehetősége nyílt arra, hogy karrierjét a világszínpadon fejlessze. Lee megnyerte a 2021-es Genesis Championshipet, míg Joohyung Kim ugyanebben az évben első lett a Genesis Point kategóriában. Bio Kim idén két KPGA-torna megnyerésével szerezte meg a felmentő kártyáját.

A 20 éves szöuli Joohyung Kim vasárnap délután a Renaissance Club skót golfpályáján küzdött meg a címért. Kim egy lenyűgöző, háromszor par alatti utolsó kört ütött, így öt alatt végzett, és összességében a harmadik helyen végzett.

A Jock MacVicar Association of Golf Writers emlékdíját a skót golfozók legjobbjának járó Jock MacVicar-emlékdíjat Connor Syme nyerte. Syme Russell Knox mellett háromszor par felett végzett, de a díjat azért kapta, mert az utolsó fordulóban jobb eredményt ért el, 70-et, szemben Knox 71-es eredményével.

A versenyen szervezett promóciós tevékenységek és márkaélmények segítettek a Genesisnek megerősíteni globális luxusmárkaként való státuszát. Az idei versenyen a Genesis különös hangsúlyt fektetett a játékosok és kísérőik ellátásának színvonalának emelésére. A játékosok teljes körű támogatást kaptak az esemény teljes időtartama alatt, valamint a játékosok társalgójában egy Genesis Concierge gondoskodott a családtagjaikról. A Players & Caddies Café újdonság volt, amely egy exkluzív helyet biztosított a játékosok és a caddyk számára, ahol harapnivalókat és frissítőket kaptak.

A 17. lyuk első játékosának felajánlott Hole-in-One díjakat az angol Jordan Smith és caddie-je, Sam Matton nyerte. Smith pénteken a 186 yardos par 3-as pályán ért el a legjobb eredményt, és ezzel biztosította magának az Electrified GV70-et, caddie-jének pedig a teljesen elektromos GV60-at. Az egyedülálló kettős díj a caddie fontosságát ünnepli.

A márka bevezetése óta a Genesis részt vesz a golfozásban, kihasználva golfplatformjait, mint kapcsolattartási pontot az ügyfelekkel világszerte. Az idei Genesis Invitational nagy sikerrel zajlott februárban Los Angelesben, és a márka már alig várja, hogy szeptemberben az észak-karolinai Charlotte-ban megrendezésre kerülő Presidents Cup szponzorálásában is részt vehessen. Októberben a Genesis Championshipet a koreai Incheonban rendezik meg.