AutóAddikt Magazin A Genesis GV70 és X Speedium kupé koncepció a 2022-es Goodwood Festival...

A Genesis GV70 és X Speedium kupé koncepció a 2022-es Goodwood Festival of Speed-en mutatkozik be

A Genesis Motor Europe elárulta, hogy a villamosított GV70 SUV először lesz látható Európában az idei Goodwood Festival of Speed-en, amelyet a Mastercard prezentál, miközben a nagyteljesítményű X Speedium Coupe Concept is bemutatkozik.

A várva várt Electrified GV70 SUV a Genesis standján lesz látható, és ez a márka harmadik új elektromos autója egy éven belül. A csúcstechnológiával, páratlan luxussal, kifinomultsággal és sokoldalúsággal rendelkező Electrified GV70 tavaly év végén debütált világszerte a kínai Guangzhou International Auto Exhibition kiállításon, és a Genesis második tisztán elektromos SUV-ja a GV60 ez év eleji bemutatása után. A népszerű G80 limuzin teljesen elektromos változata, az Electrified G80 szintén még ebben az évben megjelenik.

A fesztiválon a villamosított GV70 SUV mellett ott lesz a látványos Genesis X Speedium Coupe Concept, amely a múlt hónapban, a Genesis House-ban, New Yorkban, az USA-ban tartott lenyűgöző globális leleplezése óta először mutatkozik be a nyilvánosság előtt. A márka védjegyének, az „Athletic Elegance” dizájnfilozófiának merész továbbfejlesztése, az X Speedium Coupe Conceptet a Genesis tervezőinek motorsport iránti szenvedélye és az a meggyőződésük ihlette, hogy a vezetés érzelmi értéke a villamosítás korában is erős marad. Ez a dinamikus koncepció exkluzív betekintést nyújt a kiállítás látogatóinak a Genesis elektromos járművek jövőjébe.

E két izgalmas bemutatkozás mellett a Genesis standján a GV60, G70 Shooting Brake, G80 és GV80 SUV modelleket is bemutatják. Ezenfelül a Genesis modellcsalád a híres hegyi felfutón is akcióban lesz, és a négy nap alatt részt vesz a dinamikus bemutatókon.

Ez lesz a második év, hogy a Genesis részt vesz a Goodwood Festival of Speed-en, a 2021-es sikeres debütálást követően, és nem sokkal azután, hogy bejelentette, hogy a következő három évre meghosszabbította a világhírű esemény hivatalos partneri szerepét.

Dominique Boesch, a Genesis Motor Europe ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mind a villamosított GV70-et, mind az X Speedium Coupe Conceptet először mutatjuk be Európában. Mindkét autó azt a szilárd elkötelezettségünket képviseli, hogy 2030-ra teljesen zéró károsanyag-kibocsátású márkává váljunk, és alig várjuk, hogy megoszthassuk őket és a Genesis család szélesebb körét a nagy presztízsű Goodwood Festival of Speed látogatóival.”

Tavaly májusi európai debütálása óta a Genesis hét új modellt mutatott be, köztük elegáns és dinamikus luxus SUV-kat és szedánokat, köztük három tisztán elektromos hajtású modellt.

A Genesis 2025-től kizárólag tisztán elektromos járműveket fog piacra dobni, és elkötelezte magát amellett, hogy 2035-re szén-dioxid-kibocsátásmentes márkává válik.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)