AutóAddikt Újdonságok A Kia EV6 ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítést kapott

A Kia EV6 ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítést kapott

A teljesen elektromos hajtású Kia EV6 crossover a legmagasabb biztonsági minősítést kapta az Euro NCAP, Európa vezető független biztonsági tesztelő szervezetének átfogó tesztjei alapján. Az EV6 a maximális ötcsillagos minősítést kapta, ami tovább bizonyítja a jármű lenyűgöző biztonsági tulajdonságait.

Az EV6 a felnőtt utasok védelme terén 90%-os, a gyermek utasok védelme terén 86%-os, a veszélyeztetett úthasználók, köztük a gyalogosok védelme terén 64%-os, a „biztonsági asszisztens” kategóriában pedig 87%-os eredményt ért el, amely a járművet az ütközéselkerülő technológiák átfogó csomagjának megléte alapján értékeli.

Az Euro NCAP dicsérte az EV6 utasterét, mert a frontális ütközéses vizsgálat során stabil maradt, és minden utas térdét és combcsontját jól védte. Az első üléseken és a fejtámlákon végzett tesztek jó védelmet mutattak az ostorcsapás okozta sérülésekkel szemben egy hátsó ütközés esetén. Az oldalsó korlát tesztben és a súlyosabb oszlopütközéses tesztben az EV6 maximális pontszámot ért el, mivel a vezető és az utasok minden kritikus testrészének erős védelmet nyújtott. Az EV6 a gyermek utasokkal végzett teszteken is jól szerepelt, a jármű a hat- és tízéves utasokat képviselő bábuk minden kritikus testrészét megvédte. Az EV6 biztonsági asszisztens technológiáinak tesztelésekor az Euro NCAP kiemelte a jármű automatikus vészfékező rendszerének (AEB) teljesítményét, amely jól reagált a többi járműre, és a legtöbb tesztforgatókönyvben elkerülte az ütközést.

Az EuroNCAP által kiemelt további biztonsági funkciók közé tartozott az EV6 többszörös ütközéses fékrendszer (MCB), amely ütközés után automatikusan fékez, hogy elkerülje a másodlagos ütközést, valamint az eCall rendszer, amely baleset esetén riasztja a segélyszolgálatokat.

Az EV6 biztonsági besorolását a jármű nagy szilárdságú Electric-Global Modular Platform (E-GMP) és merev karosszériaszerkezete is megerősítette. Az utastér biztonságát az EV6 karosszériaszerkezetének 63,6%-át kitevő ultramagas szakítószilárdságú acél alkalmazása fokozta, míg a gyártási folyamat során végzett kiterjedt melegbélyegzés 48,5 %-os lenyűgöző torziós merevséget eredményezett. Az EV6 összesen hét fejlett légzsákot tartalmaz, köztük egy középső oldallégzsákot, amely segít megvédeni a vezető és az első ülésen ülő utas fejének ütközése esetén. Minden EV6 modell alapfelszereltségként rendelkezik a Kia menetstabilizáló rendszerével (VSM) és elektronikus menetstabilizáló rendszerével (ESC), amelyek segítenek a vezetőnek fékezéskor és kanyarodáskor megőrizni az irányítást.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)