AutóAddikt Magazin A Hyundai CRADLE befektet a Perceptive Automata vállalatba

A Hyundai CRADLE befektet a Perceptive Automata vállalatba

A Hyundai CRADLE, a Hyundai Motor Company kockázati és nyílt innovációs társasága a nemrégiben bejelentette, hogy befektet a Perceptive Automata vállalkozásba, hogy mesterséges intelligencia szoftvert fejlesszen az önvezető autók és automatizált rendszerek számára.

A Perceptive Automata – egy startup vállalkozás, melynek székhelye a Massachusetts-i Somervilleben található és irodával rendelkezik a Szilícium-völgyben is – kifejlesztett egy olyan szoftvert, amelynek segítségével az önvezető járművek képesek megérteni az emberek lelkiállapotát, beleértve a gyalogosokat, bicikliseket és a többi autóvezetőt. Ez a prediktív technológia lehetővé teszi az automatizált járművek számára, hogy gyors döntéseket hozzanak az utcán lévő emberek szándékairól és tudatos viselkedésükről. Ez a gépeknek példátlan, eddig nem látott emberi intuíciót biztosít.

A Perceptive Automata alapvető technológiája a járműtől érkező, az emberekkel történő interakciókat leíró szenzor-adatokat veszi alapul. Ezeknek az értékes és részletes adatoknak a felhasználásával mély tanulási modelleket tanítanak be az emberi viselkedés értelmezésére, ahogy azt az emberek is teszik. A végeredmény egy kifinomult MI szoftver, amely integrálható az autonóm vezetési rendszerekbe. A szoftver telepítésével az autonóm járművek képesek lesznek előre látni, hogy a gyalogosok, biciklisek és a többi autós mit fog cselekedni a következő pillanatban.

„El vagyunk ragadtatva attól a ténytől, hogy egy olyan befektetőt sikerült találnunk, mint a Hyundai, amely érti a probléma fontosságát, aminek a megoldásán dolgozunk az önvezető autók és a következő generációs vezetéstámogató rendszerek érdekében” – nyilatkozta Sid Misran a Perceptive Automata társalapítója és vezérigazgatója. „A Hyundai a világ egyik legnagyobb autógyártója és rendkívül elismerő számunkra, hogy technológiánkat ők támogatják.”

A Perceptive Automata szoftvere különösen hasznos akkor, ha egy gyalogos elkezd átkelni az úttesten, de meglátja a közeledő önvezető autót és úgy dönt, hogy megáll és ’elengedi’ azt. Ebben a helyzetben, a szoftver nélküli önvezető jármű megállna és várna, még akkor is, ha a gyalogosnak nem állna szándékában átkelni előtte. A Perceptive Automata szoftvere képes olvasni a gyalogos fejében és továbbítani ezt az információt az önvezető rendszer döntéshozó modulja részére.

„Az autonóm járművek előtt álló egyik legnagyobb akadály, hogy nem képesek értelmezni az emberi viselkedés kritikus vizuális jeleit, amelyeket a sofőrök könnyedén képesek feldolgozni” – mondta John Suh, a Hyundai CRADLE alelnöke. „A Perceptive Automata megadja az önvezető járműgyártó ipar számára azon eszközöket, amelyek segítségével az autonóm járművek jobban megérthetik az embereket, és ezáltal egy biztonságosabb és zökkenőmentesebb vezetési élményt teremthetnek.”

Ebben az évben a Hyundai növelte befektetéseit az olyan mesterséges intelligencia technológiák terén, amelyek fejlesztéseket biztosítanak a Hyundai fő tevékenységének számító autógyártás terén, valamint az azzal szorosan összefüggő területeken, mint a robotika és az ember-gép interakciók. A Hyundai szintén aktívan eszközöl befektetéseket a 2017-ben az SK Telecom-mal és a Hanwha Asset Management-tel közösen létrehozott AI Alliance Fund-ból (Mesterséges Intelligencia Szövetségi Alap).