AutóAddikt Újdonságok A Kia Sportage Hybrid a Motor1.com 2022 Star Awards győztese lett

A Kia Sportage Hybrid a Motor1.com 2022 Star Awards győztese lett

A 2023-as Kia Sportage Hybrid a Motor1.com 2022 Star Awards díjátadón a legjobb SUV kategória első helyezettje lett. Az előző Sportage-hez képest a formaterv, a teljesítmény és a tágasság terén elért fejlesztésekkel büszkélkedő 2023-as Sportage ötödik generációjának hibrid változata megnyitja az utat a villamosítás felé a Kia folyamatban lévő, a márka „Plan S” globális stratégiája által vezérelt, egyre több alternatív üzemanyagot kínáló kínálatában.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Motor1.com nagyra becsült szerkesztői elismerték azt a fáradhatatlan erőfeszítést, amelyet a leghosszabb ideje futó márkánk hibrid változatának elkészítése érdekében tettünk” – mondta Steven Center, a Kia America COO-ja és EVP-je. „A Sportage kiváló menetdinamikára, élvonalbeli formatervezésre és a technológia széles skálájára épülő alapokra építve a hibrid nem csak a Sportage termékcsaládot erősíti, hanem az ‘S-terv’ termékportfóliónkat is.”

A Motor1.com második éves Star Awards díjátadóján minden olyan új járművet figyelembe vesznek, amelyet a szakértő szerkesztőkből álló csapat értékelt. A Motor1.com ezután az általa összeállított Star Rating rendszer segítségével választotta ki a legjobb értékelésű versenyzőket, akiket egy héten át fej-fej mellett teszteltek különböző tesztpályákon. A szerkesztők a tervezés, a biztonság, a teljesítmény és a kényelem szempontjait figyelembe véve megvitatják és megszavazzák az egyes kategóriák győztesét.

„A szegmensek és árkategóriák közötti óriási versenyben az év kedvenc SUV-jának odaítélése sosem könnyű” – mondta Seyth Miersma, a Motor1.com főszerkesztője. „A Kia Sportage Hybrid lenyűgözte csapatunkat formatervével, funkciókészletével, valamint a kifinomultság és a lelkesedés keverékével az utakon. Úgy gondoljuk, hogy fantasztikus értéket és rugalmasságot kínál a vezetők széles körének.”

Az előző Sportage-nél lényegesen nagyobb Hybridet a modern stílus és a sportos vizuális elemek merész keveréke határozza meg, a belsejét pedig a legújabb technológiai fejlesztésekkel, köztük az ADAS funkciók és a rendelkezésre álló kettős panorámaképernyő kiterjedt listájával. A kompakt SUV villamosított teljesítményét a zökkenőmentes hibrid hajtáslánc biztosítja, amely egy 1,6 literes turbómotort kombinál egy 44
kilowattos motorral, amely FWD-konfigurációban 42/44/43 mpg városi/autópálya/kombinált, AWD-változatban pedig 38/38/38 mpg értékkel rendelkezik1. A motor és a motor együttesen 227 lóerőt ad le, amelyet vagy az első kerekekre, vagy az aktív összkerékhajtási rendszerre irányítanak2.

1 Az EPA becslései alapján. A tényleges futásteljesítmény az opciók, a vezetési körülmények, a vezetési szokások és a jármű állapota szerint változik.

2 Egyetlen rendszer, legyen az bármilyen fejlett is, sem képes kompenzálni minden vezetői hibát és/vagy vezetési körülményt. Vezessen mindig biztonságosan