AutóAddikt Magazin A Lexus által támogatott rövidfilm bronz oroszlán díjat nyert Cannes-ban

A Lexus által támogatott rövidfilm bronz oroszlán díjat nyert Cannes-ban

A Lexus és a Weinstein Company ma jelentette be, hogy Jeannine Donohoe a luxus autómárka által támogatott Játék című filmje bronz oroszlán díjat kapott Cannes-ban. A Játék egyike annak a négy alkotásnak, amelyek a legjobbnak bizonyultak a Lexus Rövidfilmek sorozat harmadik évadában; a film egy fiatal sportolóról szól, akit a sportág iránti rajongása arra sarkall, hogy bármilyen áron bekerüljön a kosárlabdacsapatba.

A Lexus Rövidfilmek célja, hogy lehetőséget és nyilvánosságot biztosítson a tehetséges filmesek új generációja számára. Az immár negyedik évadába lépő sorozat érzékletesen példázza a Lexus és a Weinstein Company törekvését az innovációra és a feltörekvő tehetségek támogatására. Az új, 4. évadra augusztus 24-ig várják a szervezők a pályaműveket a következő linkre: www.withoutabox.com/LSF.

“Lenyűgöző eredmény, hogy sok más filmfesztivál díja mellett immár Cannes-ban is sikert arattunk” – fogalmaz nyilatkozta Spiros Fontinos, a világ vezető, egyben leginnovatívabbnak és leginkább környezetbarátnak tartott autógyártója, a Toyota által jegyzett Lexus globális marketing-igazgatója. “Ez az eredmény hűen tükrözi a Lexus Rövidfilmek program szellemiségét, aminek lényege, hogy támogatjuk a feltörekvő filmeseket, segítve sikeres pályafutásukat. Mindig örülünk, amikor ez ilyen fantasztikus eredményeket szül.”

A Játék már több neves filmes esemény díjait is begyűjtötte: Julien Dubuque Filmfesztivál – a legjobb rövidfilm; Los Angeles Indie Filmfesztivál – közönségdíj; Napa Valley Filmfesztivál – közönségdíj; San Luis Obispo Nemzetközi Filmfesztivál – a zsűri különdíja a narratív rövidfilm kategóriában; Tokyo Lift-off Fesztivál – a legjobb narratív film kategória győztese – a New York Lift-Off hivatalos jelöltje.