AutóAddikt Magazin A Lexus ismét jelen lesz 2018-ban is a Milánói Dizájn Héten

A Lexus ismét jelen lesz 2018-ban is a Milánói Dizájn Héten

A Lexus küldetésének tekinti, hogy a dizájn segítségével is hozzájáruljon egy jobb világ megteremtéséhez, támogatva a fantázia szárnyalását és a kreativitást.

Ez a küldetés új mérföldkőhöz érkezett, amikor a márka bejelentést tett új rendezvényéről, melynek “AZ EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGA” elnevezést adta. A Milánói Dizájn Héten* megrendezésre kerülő eseménnyel az ‘egyediség harmóniájának lélegzetelállító élményét ünneplő’ luxusautó-gyártó immár 11. éve vesz részt a nagy presztízsű dizájn eseményen.

A Lexus különleges rendezvényének látogatói egy jövőbeli, határtalan társadalomban gondolkodó, fantáziadús, gondolatébresztő dizájnt csodálhatnak meg. A vezető környezetbarát hibrid autógyártó a dizájnra a folyamatos változás, a szerepvállalás, valamint a befogadás katalizátoraként tekint. A dizájn képes különlegessé tenni a mindennapit, és ráébreszteni minket arra, hogy ha a “-VAL / -VEL” toldalékot az együttműködés, a közös munka vagy az együtt létezés fogalmai szerint értelmezzük, a lehetőségeink végtelenek.
A rendezvény szenzációs központi installációja Sota Ichikawa japán építész, a doubleNegatives Architecture alapítójának a műve. A dinamikus, 4 dimenziós alkotás szemtől szembe állítja a nézőt a “-VAL / -VEL” fogalmával. Ichikawa arról nevezetes, hogy a fizikai tér újraértelmezése érdekében a dizájnt rendszerint az információs technológiával ötvözi, ezúttal pedig olyan installációt hozott létre, amelyben a digitálist az analóggal keresztezi. Elképzelésének kulcstézise, hogy mindenki a világ közepe, s művében az egyéneket percepcionálisan végtelen számú, függőlegesen lelógó zsinór szimbolizálja. Az összes lelógó zsinórt egyetlen fényforrás világítja meg egyszerre, mégsincs árnyékban egyik sem. Ez azt jelképezi, hogy minden egyén perspektívája a saját középpontja, s a megoldás azt példázza, hogyan jöhet létre a technológia és az innovatív dizájn-szemlélet hatására egy első látásra lehetetlen dolog.

A Lexus dizájn iránti szenvedélye az utóbbi években nagyban hozzájárult a márka vonzerejének növekedéséhez. Az innovatív Lexus LF-1 Limitless, a Milánóban bemutatásra kerülő, legújabb tanulmányautó a Lexusnak a jövő formáit kutató szemléletmódjából ad ízelítőt. A Lexus Dizájn rendezvény a Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci újonnan renovált Cavallerizze épületében lesz. Az egykori monostort, amely a XIX. századtól istállóként funkcionált, a közelmúltban újították fel egy városfejlesztési és épület-helyreállítási projekt keretében.

A kiállított remekműveken kívül a luxusautó és életmód márka módon is szeretné elkápráztatni vendégeit. Az innovatív, fiatal séfek triója, a milánói ALTATTO csoport produkciója egyedülálló kulináris élményt ígér. Ők az EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGÁT egy új dimenzióban, az érzékek élesítése által, az ízlelésre és a látásra hatva valósítják meg. A látogatók emellett megtekinthetik a 2018-as Lexus Design Award 12 döntősének munkáit is. A verseny világszerte a fiatal, feltörekvő tehetségeket állítja a középpontba. A nemzetközileg elismert tagokból álló zsűri április 16-án, a sajtónapon, a világsajtó jelenlétében választja ki a fődíj nyertesét.

A TÉRTERVEZŐ – SOTA ICHIKAWA

A dNA (doubleNegatives Architecture) alapítója, Sota Ichikawa nem hisz abban, hogy az építész lehetőségei kimerülnek a tér felmérésének hagyományos módszereiben. Az új dimenziók feltárásához képzeletét a teret omnidirekciós, azaz mindenirányú perspektívából láttató számítógépes programjai segítségével engedi szabadjára. Ichikawa többek között a következő elismerésekben részesült: Algorithmic Design Quest (ALGODeQC) Architecture Vanguard díj és ALGODeQC Programming Vanguard díj, ARS Electronica 05 és 09 külödíj, valamint Wonders in Annual Development and Architecture Award (WADA). Ezt a projektjét fő közreműködőként Takatoshi Arai, a hclab tagja támogatja. Ichikawa maga is tagja a hclab nagyvárosi kutató- és dizájn-csoportnak.

A KULINÁRIS TERVEZŐK – ALTATTO

Az Altatto vendéglátóipari szolgáltató csúcsminőségű olasz termékeket használ. Vegetáriánus és vegán konyhája a környezet, a kézművesség, a szezonalitás és a hagyományok előtt tiszteleg. Az Altatto három szakácsa – Giulia Scialanga, Sara Nicolosi és Cinzia De Lauri – az ízt és a szépséget a tudás és a szenvedély bemutatásának eszközeként használja. Olaszország egyetlen Michelin-csillagos vegetáriánus éttermében, a Joiában ismerkedtek meg, és Pietro Leemann, a Joia alapítójának keze alatt mélyítették el ismereteiket és tökéletesítették technikájukat.