AutóAddikt Magazin A Nissan innovációs labort nyitott Párizsban

A Nissan innovációs labort nyitott Párizsban

A Nissan bejelentette új innovációs laborjának megnyitását Párizsban, az európai startup cégek egyik legjelentősebb inkubátorában. A kezdeményezés fő célja, hogy a vállalat működésének minden területén serkentse az innovatív projekteket, és egyben fontos mérföldkő a Nissan számára az újítások felfedezése felé vezető úton.

Az ún. akcelerátorszervezetekkel együttműködésben a Nissan innovációs laborja Európa minden részéből magához szeretné vonzani az innovatív startup cégeket. A 50Partners-szel kötött partnerség elsősorban a Nissan energiaforrásokkal kapcsolatos tevékenységeire fókuszál, míg a többi területet a NUMA-val és más akcelerátorokkal kialakított együttműködés fedi le.

A labor lehetőséget kínál a startupoknak, hogy összedolgozzanak a Nissannal, és teret nyújt számukra ötleteik bemutatására, prototípuskészítésre, innovációs tanácsadásra vagy „hackathon” ötletversenyekre. Az innovációs labor erősítése érdekében a Nissan új munkatársakat is felvesz, akiknek kizárólag az itt kidolgozandó innovációs projektek támogatása lesz a feladata.

Az innováció alapérték a Nissan számára, az innovációs labor pedig jól mutatja a vállalat elkötelezettségét az innováció ösztönzésére az iparágon belül és azon kívül is. A Nissan az elmúlt hónapban nevezte meg Elnöki Innovációs Díjának nyertesét – ez a pályázat Európa-szerte lehetőséget kínált a Nissan munkatársainak, hogy innovatív ötleteiket a tervek szintjéről valóra válthassák.

A labor megnyitása kapcsán Paul Willcox, a Nissan európai elnöke elmondta: „A Nissannál szüntelenül törekszünk a számunkra alapvető értéket jelentő kreativitás és innováció ösztönzésére. Innovációs laborunk elindításával ezen elkötelezettségünk megjelenik Párizs pezsgő startupvilágában, illetve a mindig dinamikus európai vállalkozási környezetben is. Az új innovációs központ saját teret biztosít ezen ambícióknak, és segítségével a jövőben is magunkhoz csábíthatjuk, illetve felfedezhetjük a legjobb ötletek gazdáit az iparág egész területén és azon túl is.”

A párizsi központ megnyitását követően újabb innovációs laborok elindítása várható Európa több más nagyvárosában.